"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Sajtos-pepperónis szarvas steak |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2009. február 17. | |
A hússzeleteket bemaszírozzuk a frissen tört zöldborssal és 1-1 evőkanál olívaolajjal, majd lefedve 1-3 napig hűtöben pácoljuk őket. Ezután a steakek mindkét oldalát megsózzuk és forró olajban, nagy lángon 1-2 perc alatt pirosra sütjük.
![]() Borajánló: A zöldbors, sajt, pörkölt paprika és avokádó krémes ízvilágú egyvelege az egyszerre ropogós és omlós szarvashúson, egy kiváló, gyümölcsös illatokkal, könnyed fássággal és elegáns savakkal rendelkező fehérbort kíván maga lellé. S ha ilyet keresünk, a Vylyan 2008-as Chardonnay-jában biztosan megtaláljuk...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 41477 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. február 17. ) |
< Előző | Következő > |
---|