"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Göngyölt vaddisznóvéknya ribizlimártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2009. február 13. | |
a mártáshoz:
Lehetőleg hízottabb vaddisznó véknyából (másnéven dagadójából), esetleg zsírosabb kiterített lapockájából készítsük az ételt az alábbi módon: A szépen megmosott húst tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd egyenletesen megszórjuk durva tengeri sóval és frissen őrölt színesborssal, amiben feltétlenül legyen rózsabors is bőven.
![]() Borajánló: A Vylyan classicus sorozatából a 2008-as Rosét ajánlom hozzá, melyben a kadarka és merlot könnyeden fűszeres és kellemesen gyümölcsös frigyre lép. A rózsabors és a ribizli pontosan ezekre rímel.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 42552 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2011. november 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|