• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Hideg libamáj aszús körtekompóttal
Hideg libamáj aszús körtekompóttal PDF Print E-mail
Written by Kende   
kedd, 20 január 2009
There are no translations available

  • Hideg libamáj aszús körtekompóttal30 dkg hízott libamáj
  • só, frissen őrölt fehérbors
  • 3 db vilmoskörte
  • 1 dl aszúbor
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a májat. Megszórjuk kevés sóval és a frissen őrölt fehérborssal. Meglocsoljuk 0,5 dl aszúval, majd folpackkal szorosan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 6 órára pácolódni. A libamájszeleteket ezután sütőlapra helyezzük és 80 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 12 percig sütjük. A tepsit ezután kivesszük, és a libamájszeleteket egy kb. 3 dl-es porcelánformába tesszük egymás tetejére, amíg a forma megtelik. Amikor a forma  már csaknem kihült, beleöntjük még a sütéskor kiolvadt zsírt, majd újabb 6 órán keresztül hűtjük. 
A körtéket ezalatt megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd kockára vágva egy tűzálló tálba terítjük. Az így előkészített gyümölcsöt lefedve, a máj sütése után még forró sütőbe tesszük, ahol kb. 15 perc alatt szépen megpárolódik.  Ezután kivesszük a sütőből, majd ha már kihült, összeforgatjuk a maradék aszúval és tálalásig a hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a libamájforma alját forróvízbe mártjuk, és a májat vágódeszkára borítjuk, majd 6 egyenlő szeletre vágjuk melyeket egy-egy hideg tányéron helyezünk el. Egy-egy kupac körtekompóttal, illetve natúr ruccola, vagy spenót salátával körítve tálaljuk, de adhatunk hozzá pirított kalácsot is.
 
Borajánló:
 
Ha már lúd, akkor legyen kövér: így én egy 2003-as (vagy bármilyen) Szepsy aszút ajánlok hozzá igen jó szívvel.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( kedd, 20 január 2009 )
 
< Prev   Next >