"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Káposztás rétes |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. december 22. | |
A megtisztított káposztát kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját, és a vöröshagymával együtt nagyon finomra gyaluljuk. A cukrot a libazsíron megkaramelizáljuk, majd beleteszzük a hagymás káposztát, sózzuk és az egészet összepároljuk. Ha a káposzta színe aranybarna, akkor a megfelelő.
A kész réteslapokat benedvesített konyharuhára fektetjük kettesével, és kevés libazsírral megkenjük. A pirított káposzta felét az így előkészített réteslapok egyik szélén elterítjük, majd a konyharuha segítségével jószorosan felcsavarjuk. Az így elkészített két rétesrúd tetejét megkenjük libazsírral, és sütőlemezre helyezve aranybarnára sütjük. Tálalás előtt felszeleteljük, és még melegen kínáljuk. Borajánló: Nem túl bonyolult, könnyű fehérekhez ajánlom. Most például a Borpalota Borászat Őzike sorozatából a Mátrai Fehérhez.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47396 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. december 22. ) |
< Előző | Következő > |
---|