"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pikáns ráksaláta avokádóval |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2008. december 08. | |
A tisztított garnélákat hármasával hírtelen megsütjük a wokban felhevített olajon 2-3 perc alatt. A visszamaradt olajban kb. fél perc alatt kissé megpirítjuk a szezámmagot, majd szűrőkanállal kiszedjük és szintén félretesszük. Az edényt ekkor levesszük a tűzről, beleöntjük a bort, elkeverjük benne a szójaszószt, a mézet és a fűszereket, majd az így kapott szaftot ismét felforrósítjuk.
Amíg az avokádót megtisztítjuk és a paradicsommal együtt szeletekre vágjuk, a rákokat helyezzük vissza a szószba, hogy jól átmelegedjenek és felvegyék a fűszerek ízét. Végül az avokádós paradicsomágyon helyezzük el a rákfarkakat, tegyünk rájuk babcsírát és locsoljuk meg mindegyiket 1-2 evőkanálnyi szafttal. Az egyes porciók tetejére szórjunk a pirított szezámmagból is 1-1 teáskanálnyit. Borajánló: A Borpalota 2007-es évjáratú Chardonnay-ját ajánlom hozzá. Aranyló reflexek, elegáns savgerinc, királyi elegancia egy nemesi házból.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43543 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. december 08. ) |
< Előző | Következő > |
---|