• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Friss hírek arrow Konyári János az év borásza
Konyári János az év borásza PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2008. december 05.

Konyári JánosKonyári János lett az Év Bortermelője 2008-ban. A Magyar Bor Akadémia által gondozott cím odaítélésére december 5-én 12 órakor, a Vörösmarty téri Kristály házban került sor az Év Bortermelője cím odaítélésére. A Balatonboglári borvidék borásza már tavaly is az esélyesek között volt. Konyári János és Dániel munkásságában az a legjobb, hogy nemcsak a drágán elérhető presztízsborok műfajában képesek jelentős műveket alkotni, hanem a mindennapok asztalára szánt termékeket is megbízhatóan magas színvonalon készítik.

Konyári János 1951-ben született, 1974-ben diplomázott, pártállamilag a Balatonboglári Állami Gazdaságban dolgozott mindenféle beosztásokban. Garamvári Vencellel együtt alapítója volt a St. Donatus Pincészetnek. A jól iható fehérborok mellett már itt is készített fajsúlyos vörösöket – különös tekintettel a Sínai-hegyi cabernet sauvignonra –, a kezdetben takaréklángon működő családi pince csillaga pedig akkor ívelt fel igazán, amikor 2003-ban elkészült az új borászat. A Konyári família harminc hektáron gazdálkodik, és egyre jobb borokkal keresi a publikum fogékony részének kedvét.

 Konyári Pince a Bor és Vadon

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. december 05. )
 
Következő >