"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Fűszeres őzragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. november 12. | |
A kockára vágott combhúst liszttel megszórjuk, majd a felforrósított olaj-vaj keverékben jól átpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a húst tegyük egy tűzálló tálba, és szórjuk rá a hasonló darabokra vágott zellert, hagymát, répát és a sárgaborsót. Öntsünk alá egy csésze vizet és lefedve pároljuk 160-180 fokos sütőben kb. 40-50 percen át.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a mézet, sózzuk, fűszerezzük, és tépkedjük rá az 1-1 csokor bazsalikom és zellerlevelet. A hús puháságától függően, lefedve pároljuk még további 20-30 percig, majd ha már jónak találjuk, adjuk hozzá a fehérbort. Friss fehérkenyérrel ajánlom tálalni, de adhatunk hozzá kemencés burgonyát, árpakását, vagy akár kuszkuszt is. Borajánló: A hozzáadott méz, valamint a zöldségek miatt ételünk ízvilága kellemesen fűszeres és édeskés lesz, ezért bátran válasszunk hozzá valamilyen karakteres félédes fehéret, mint amilyen például a Tokaj-hegyaljai Götz Pince félédes Furmintja.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46316 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. november 14. ) |
< Előző | Következő > |
---|