"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvashátszín furmintmártással |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. november 07. | |
A sütéshez és a mártáshoz:
A szarvasborjú hátszínéből vágott szeleteket finoman kiklopfoljuk, majd meghintjük fehérborssal és 1-1 csípetnyi sóval. Ezután a vajat az olajjal felforrósítjuk, és a lisztbe forgatott hússzeleteket lassú tűzön kisütjük benne. A visszamaradt zsiradékon 1 ek lisztet átforrósítunk, majd sűrű keverés mellett hozzáadjuk a bort.
A csomómentesre kevert rántást sózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd beletesszük a karalábávájóval készített almagömböket, a kocsányról leszedett szőlőszemekethoz és a mézet. Ha túl sűrű lenne, egy kevés borral hígíthatunk rajta. A mártást ízlés szerint vágott, pirított mandulával is gazdagíthatjuk. Végül a hússzereteket felmelegítjük a mártásban és az egészet tetszés szerinti körettel tálaljuk. Borajánló: A Tokaji borvidék legjelentősebb hagyományos szőlőfajtájából a furmintból készült félédes bort ajánlok az étel elkészítéséhez és fogyasztásához, a Hercegkúti Götz Pincészet 2007-es repertoárjából. Illatában erőteljes gyümölcs és virágjegyek jellemzik, amit kóstoláskor jól alátámasztanak az elegáns, könnyed savak és a viszonylagosan megas maradékcukor tartalom.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 41288 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. november 10. ) |
< Előző | Következő > |
---|