"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasgerinc Stroganoff módra |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2008. október 16. | |
A húst rostirányára merőlegesen ujjnyi szeletekre vágjuk és lazán megveregetjük egészen fellazítva ezzel textúráját. Az így nyert darabokat csíkokra vágjuk és a felforrósított vajon hirtelen megsütjük. Ha ezzel megvagyunk, a húst kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a frissen szedett erdei gombákat (rókagomba, csiperke, pereszke, tinóru, stb.) nem túl apróra vágva. Ha a gomba levet eresztett, adjuk vissza hozzá a húscsíkokat és tegyük bele a csíkokra vágott füstölt tarját, valamint a már jó előre beáztatott vargánya szeleteket is.
Amikor az egész kezd a zsírjára pirúlni, öntsük hozzá a bort, és adjuk bele a felcsíkozott csemegeuborkát, valamint a capribogyót. Végül engedjük fel a tejszínnel, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, valamint frissen tört feketeborssal. Köretnek burgonyakrokettet, sült burgonyát, illetve metélt tésztát kínálhatunk hozzá. Borajánló: Ehhez a kiváló szarvasraguhoz nem más dukál, mint az Agancsos Pincészet 2003-as Cabernet Franc Barriqe-ja. Bizton állíthatom, hogy e párosítás az egykor fényűző udvari életet élő Stroganoff familia asztalán is megállta volna a helyét.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47552 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. október 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|