"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Százrejtekű muflonpörkölt |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. szeptember 28. | |
A kockára vágott húst megszórjuk az őrölt fűszerekkel, összedolgozzuk az olajjal, és hideg helyen pihenni hagyjuk egy éjszakán át. Másnap a vajat lassan felhevítjük és lepirítjuk benne a húst, sózzuk, majd összepároljuk a karikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával.
Fedő alatt, időnként kevés vizet öntve alá csaknem puhára főzzük, sáfránnyal és egy kevés csípőspaprikával fűszerezzük, majd hozzáadjuk a magozott aszaltszilvát, a jó minőségű száraz vörösbort és az evőkanál mézet. Ha az aszaltszilva és a hús is megpuhult, párolt bulgurral vagy petrezselymes rizzsel adjuk asztalra. ![]() Mi más passzolhatna hozzá jobban, mint az Orsolya Pince 2006-os "Százrejtekű"-je, melyben a Franc és a Merlot minden pozitív tulajdonsága megmutatkozik. Aszaltszilva és fűszeresség, bársonyos teltség és gazdag savharmóniák. Meglátják tökéletes lesz a párosítás...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 44976 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. szeptember 30. ) |
< Előző | Következő > |
---|