"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Rókagombás szarvaspörkölt |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. szeptember 23. | |
A zsíradékon kevés sóval megpárolt hagymára helyezzük a kockára vágott szarvashúst, majd ha már kifehéredett, megszórjuk 1 evőkanál csemegepaprikával. Ezután hagyjuk a zsírjára pirúlni, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kevés sót. Lefedve, szükség esetén kevés vizet öntve alá csaknem puhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket és a kevéssé megaprított friss rókagombát.
Ha a gomba és a hús már jól összepárolódtak, öntsük fel az egészet egy pohár jó vörösborral, hagyjuk rottyanni egyet, és sűrítsük be a szaftját egy evőkanál csemegepaprikával. Végül ízesítsük után egy kevés sóval és borssal. Petrezselymes, vagy medvehagymás nokedlit ajánlok hozzá köretként, és az ínyencek kedvéért adjunk fel mellé egy kevés jól kikevert zsíros tejfölt is. ![]() Egy jó ivású 2006-os Zweigelt legyen hozzá az asztalon, nem túl brutális, de azért mégis karakteres, mint amilyen ez a Kutyahegyi az Orsolyától.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43865 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. február 16. ) |
< Előző | Következő > |
---|