• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Friss hírek arrow Bükki Vadas-Boros Napok - Szeptember 12-13.
Bükki Vadas-Boros Napok - Szeptember 12-13. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2008. szeptember 01.
 A Bükk hegység festői környezetében álló Diósgyőri Vár egykor az uralkodók kedvelt vadászkastélya volt.

E bükki vadászhagyományokat megelevenítve hamisítatlan őszi vadas-boros ünnepség várja a látogatókat. A péntek esti nyitókoncert után szombaton egész nap zajlanak a szezonzáró mulatság programjai. Rókagombás vadpörkölt, erdeigyümölcsös szarvasragu, mandulás pisztráng, tárkonyos vadragu leves és vörösboros vadpörkölt szerepel a mesterszakácsok étlapján.

A Borudvarban házi kecskesajt mellé kitűnő egri és tokaji borokat fogyaszthatunk. Zöldség- és terménykiállítás, szőlőpréselés, kádártánc-bemutató és népművészeti vásár ígér további látnivalókat. Az emelkedett hangulatról neves előadók és kitűnő zenekarok koncertjei gondoskodnak.
 
A várban, szeptember 13.-án szombaton 13.00h-kor  eldől idén ki nyeri afőzőversenyt, melyre minden kedves látogatónkat szeretettel várunk a Bor és Vad asztalainál!
 

Részletes programajánló:

Szeptember 12-én, pénteken este kemény rockkoncertekkel kezdődnek a Vadas-Boros Napok a diósgyőri várban. Az este 6 órás kapunyitást követően a fiatal tehetségek alkotta Acoustic Enemy melegíti be a nagyérdeműt, majd napjaink egyik legfelkapottabb formációja, a Kowalsky meg a Vega gondoskodik a kitűnő hangulatról.

A nyitókoncert fénypontjaként az örökmozgó Schuster Lóri és a P. Mobil csap a húrok közé egy közel kétórás monstre buli erejéig, a rajongók legnagyobb örömére. Másnap, szombaton egész nap vadas-boros ételek kóstolója, kézműves-bemutató és vásár, borudvar, kisállat-simogató és fa körhinta várja a látogatókat. Délelőtt 10 óráig lehet nevezni a baráti társaságoknak meghirdetett főzőversenyre, a zsűri elnöke a négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács, Benke Laci bácsi lesz. Galambos Lajcsi délelőtt 11 órától lép színpadra zenekarával, igazi Szuperbulival csábítva a nótás kedvűeket. Számadó-koncert, Bagi–Nacsa kabaré – vendégként Nádas Györggyel –, vadászkutya-bemutató, valamint Miskolc Város Borának ünnepélyes átadási ceremóniája szerepel a délutáni programban. A várárokban zajló események délután 5 óráig szuperkedvezményes jegyárral látogathatók: mindössze 450 forintba kerül a gyermek- és a nyugdíjasjegy, de a felnőttek is megúszhatják az egész napos kikapcsolódást egy normál várbelépő áráért. Külön kell jegyet váltani a felső várban zajló fesztiválzáró bulira, itt szombat este 6 órától nagyszabású Helios-koncert, utána Fenyő Miklós élő, tánckarral fűszerezett szuperkoncertje várja a rongylábúakat. Fenyő nem csupán a Margitszigeten tart nyárzáró koncertet, idén kivételesen Diósgyőrben is várja a miskolci közönséget. A koncert címe Film, Színház, Muzsika. „Mr. Rock and Roll” ígéri, a margitszigetivel megegyező show-val kápráztat el mindenkit. A koncert alatt NeonParádé Koktélbár és Grillparty segít a kikapcsolódásban, végül az idei Diósgyőri Várfesztivál májustól szeptemberig tartó programsorozatát lezáró tűzijátékban gyönyörködhetünk.

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. szeptember 09. )
 
< Előző   Következő >