"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Boros erdeigyümölcs szósz |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. augusztus 23. | |
A boros erdeigyümölcs szószhoz a 30 dkg vegyes erdeigyümölcs (szeder, áfonya, málna, vadmeggy, szamóca) bogyóinak nagyobbik felét összevágjuk, vagy villával összetörjük és kevés vízzel (4-5 ek) közepes lángon feltesszük főni egy forralóedényben. Amikor a gyümölcspép jól felforrt, szitán áttörjük az egészet, hozzáadjuk a bort és a maradék bogyókat, majd további 2-3 percig főzzük és a tűzről levéve mézzel édesítjük. Egybensült pecsenyékhez adjuk melegen.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 59055 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|