"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Málnával töltött rántott palacsinta |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Juanita | |
2008. augusztus 18. | |
A tésztához:
A panírozáshoz, sütéshez:
1 dl tejet elkeverünk 2 egész tojással, egy csipet sóval, 25 dkg liszttel és ha már teljesen sima, csomómentes, feleresztjük még 2 dl tejjel, esetleg kevés szódavízzel, hogy se híg, se túl sűrű ne legyen. Ebbe a mennyiségbe tegyünk egy evőkanál étolajat. Jól kikeverjük. Ebből a mennyiségből kb. 16-18 darab palacsintát süthetünk a serpenyő méretétől függően. A kész palacsintákba villával összetört és porcukorral, valamint kevés málnaszörppel ízesített masszát töltünk, majd összehajtogatjuk és egyenként szépen eligazgatjuk őket, hogy a panírozás és sütés során ne essenek szét. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a kész batyukat, azzal a különbséggel, hogy a zsemlemorzsához keverünk még egy kevés vágott mandulát is. Miután a palacsintabatyukat forró olajban aranysárgára sütöttük, 1-2 gombóc vanília fagylalttal körítjük, és málnaszörppel díszítjük. Borajánló: A cabernet és merlot üdítően finom találkozásából született 2007-es Konyári Rosé gyerekkori emlékeket ébresztő málnaszínével és mélynek mondható málnás-szamócás illatával, maradék szénsavaival kíváló kísérője lesz ennek a kellemes, nyárvégi estékhez illő, forrón hűs desszertnek.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 41761 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. ) |
< Előző | Következő > |
---|