• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Desszertek arrow Rozmaringos levendulafagylalt
Rozmaringos levendulafagylalt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Msr. Chien   
2008. augusztus 08.
Első hallásra kissé bizarrnak tűnhet ez a desszert, de aki már kóstolta valaha, soha többé nem tudja majd kiverni a fejéből kellemes ízharmóniáját és nagy eséllyel válik levendula és rozmarinfüggővé.  A recept titka, az arányok helyes hetartása, hiszen mindkét fűszerünk íze meglehetősen domináns, amit ha eltúlzunk könnyen kesernyés szappan ízt érhetünk el vele. Elkészítése egyébiránt roppant egyszerű, még fagylaltgép sem kell hozzá feltétlenül.  
A tejszínt a mézzel jól felverjük, majd hozzáadjuk a porrátört fűszereket és ismét átdolgozzuk az egészet. Ezután a masszát egy tálban a fagyasztóba tesszük és kb. 20 percenként átkeverjük. Persze használhatjuk a fagylaltgépet is, vagy egy egyszerű nejlonzacskót, amiből célszerű duplát venni az esetleges balesetek elkerülése végett. Ha jól kifagyasztottuk a masszát, nincs más dolgunk, mint tálalni. Fagyasztott rozmaringággal vagy élő levendulavirággal díszíthetjük.
 
Konyári - SzárhegyBorajánló: 
 
Ehhez a finoman fűszerezett tejszínes krémfagylalthoz bátran tudom ajánlani a Konyári pince Szárhegy nevű 2006-os cuvée-jét. Az ebben foglalt borok, a sauvignon blanc, az olaszrizling és a hárslevelű együttesét az érlelés különleges metódusa olyan krémessé és fűszeressé teszi ami száraz karaktere ellenére is kiválóan passzol fagylaltunkhoz.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 11. )
 
< Előző   Következő >