"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Nyári töltöttkáposzta vadászné módra |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: kapeer | |
2008. július 31. | |
A kelkáposzta külső nagy leveleit lefejtjük és a középső vastag eret eltávolítva két részre szedjük azokat. Ezután 5-6 darabonként lobogó sós vízbe merítjük őket 1-2 percre, hogy ne legyenek a töltésnél túl ropogósak. Eközben ledaráljuk a húst és a szalonnát, összekeverjük a rizzsel vagy kölessel, hozzáadjuk a tojásokat, valamint az őrölt borsot, rozmaringot és zúzott fokhagymát. A masszát ízlés szerint sózzuk, valamint tehetünk hozzá egy fej reszelt vöröshagymát is. A leforrázott káposztalevelekbe púpozott evőkanálnyi tölteléket göngyölünk, és a két végén a levelet visszanyomkodjuk a töltelékbe.
Ha az összes masszát betöltöttük, a maradék kelkáposztát vágjuk vastagabb csíkokra és tegyük félre. Ezután vegyünk egy méretesebb fazekat, és a zsiradékon készítsük el a nyárias, lecsós alapot az újhagymából, paprikából és paradicsomból, amit végül nagyobb darabokra aprított zellerlevéllel fűszerezzünk. Erre az alapra helyezzük el csigavonalban a töltelékeket, majd soronként megsózzuk, illetve befedjük az aprított kelkáposztával. Végül ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, amennyi éppen jól ellepi. Az egész tetejét súlyozzuk le egy lapostányérral, majd fedjük le és lassú tüzön főzzük mintegy 50-60 percen keresztül. Idő közben néha rázogassuk meg, hogy az alja oda ne kapódjon. Ha elkészült, adjunk hozzá kefírrel, vagy joghurttal kikevert tejfölt és frissen sült házikenyeret. Borajánló: Egy élénkpiros, erőteljes rosét ajánlok hozzá, melynek savai nem túl hangsúlyosak, ugyanakkor gazdag extraktjai teltté teszik nyárestéket idéző gyümölcsös ízét. Ilyen például a Korona Borház Kékfrankosból készült 2007-es opusza is. Unable to read/write the source directory (/mnt/data/www/kapallo/boresvad.hu/www.boresvad.hu/images/stories/2008/08/kaposzta/), please check if your source directory exists
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 41748 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. november 04. ) |
< Előző | Következő > |
---|