"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Serpenyõs burgonya erdészné módjára |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. augusztus 08. | |
1.5 kg újburgonya Egy magas falú serpenyõben felhevítjük az olajat, beledobjuk a rozmaring ágat, majd rögtön ezt követõen hozzáadjuk a felszeletelt hagymát is. Miután közepes lángon üvegesre pároltuk a hagymát, a lábast levesszük a tûzrõl és elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a vékony karikára vágott burgonyát, a negyedelt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen hogy ellepi. Ezt követõen teljes lángon felforraljuk, és hozzáadjuk a szintén karikára vágott szarvaskolbászt, amivel kb. 10-15 percig gyakori rázogatás mellett, mérsékelt lángon fõzzük tovább. Mikor a burgonya már csaknem megpuhult, beletesszük a szárított vargányát, megszórjuk 1-2 kávéskanál majorannával, majd fedõ alatt, takaréklángon, idõnként óvatosan megkeverve készre pároljuk az egészet. Tálalás elõtt ellenõrizzük, hogy a gomba teljesen megpuhult-e, s amennyiben nem, úgy az ételt a tûzrõl levéve, fedõ alatt hagyjuk néhány percig pihenni. Friss házikenyérrel és kovászos uborkával adjuk az asztalra. Általános borajánló: Szekszárdi Kadarka 2005-ös, illetve Balatonfelvidéki, vagy Soproni Rosé Cuveé-k 2006 -ból
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 49729 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. augusztus 29. ) |
< Előző | Következő > |
---|