"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Sajttál szamócalekvárral |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. július 14. | |
Ha sajttálat akarunk készíteni roséborhoz, mindig vegyük figyelembe a bor alapkarakterét, savharmóniáit és ízvilágát. Mivel manapság a rosék többsége a savakkal és a gyümölcsös ízekkel operál leginkább, igyekezzünk savanykásabb, picit kesernyés ízű sajtokat választani melléjük, mint például az Eidami, valamint az enyhén füstölt és az érlelt márványsajtok. Ha piros bogyósgyümölcsökkel, illetve ezekből készült lekvárokkal is kiegészítjük sajtjainkat, nem foghatunk nagyon mellé. Borajánló: A rosé borok főszezonja a nyári kánikula idején jön el mindig, amikor az ember semmi másra nem vágyik, minthogy az árnyékban ülve kortyolgasson valami üdítően hűs finomságot. Ilyen finomság például a Bolyki Pince kékfrankosból készült roséja is, melynek gyümölcsös ízében elsősorban az eper dominál. A palack formabontónak számító cimkéjén az epren kívül látható még űrrepülőgép és vitorláshajó is, melynek szimbolikája szerintem egyértelműen arra utal, hogy ha megisszunk belőle egy-két üveggel, előbb elszállunk, majd nem sokkal később vizen leszünk tőle... ![]()
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 40996 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 01. ) |
< Előző | Következő > |
---|