"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Citrusban párolt harcsafilé vajas spárgával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. július 06. | |
A friss zöldspárgát a szokott módon megtisztítjuk és néhány perc alatt, lobogó sós,cukros vízben félkészre főzzük. Ezután lecsepegtetjük, majd a felforrósított vajon megfuttatjuk a felszeletelt paprikát, hozzáforgatjuk a spárgát és megszórjuk a rusztikusan nagyobb darabokra aprított petrezselyemmel. He ezzel megvagyunk, 4 db tányérra szedjük, majd a visszamaradt vajon megpirítjuk a halfilék mindkét oldalát.
Borajánló: A Bolyki Pincészet csúcsminőségű Királyleánykáját ajánlom hozzá, melynek behízelgő selymességét könnyed mediterrán citrusossága avatja valóban fejedelmivé.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 40127 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 01. ) |
< Előző | Következő > |
---|