There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Sajtmártás |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Fehérvári Vivien | |
péntek, 04 július 2008 | |
There are no translations available
4 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Tejjel felengedjük, simára keverjük, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd felrottyantjuk. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot és mérsékelt lángon addig melegítjük tovább, míg az egészen fel nem olvad benne. Ezután a tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük az előzőleg tejszínnel elhabart tojássárgákat. Végül finom szűrőn az egészet átengedjük, hozzámorzsoljuk a maradék vajat (montírozás) és habverővel simára keverjük. A végső fázist szűrő nélkül, botmixer segítségével is végezhetjük. (1-2 ek somlói és egy csípet fehérbors hozzáadásával további különleges ízhatást érhetünk el.)
A sajtmártást leginkább meleg előételekhez adjuk, mint például a húsos palacsinta, vagy a sajtos fánk, de ízletes kiegészítője lehet például sült szárnyasoknak, szarvasborjú flekkennek, vagy grillezett zöldségféléknek is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 53106 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( szombat, 11 október 2008 ) |
< Prev | Next > |
---|