• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Citromfű PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
péntek, 06 június 2008
There are no translations available

Citromfű
Már a régi rómaiak és görögök is használták fűszer- és gyógynövényként egyaránt. A növény levele nyersen, vagy akár szárított formában is jól hasznosítható saláták, szószok, gomba-, vad- és szárnyasételek ízesítésére, savanyúságok, fűszerecetek készítéséhez.
 
Fiziológiás hatását tekintve nyugtató, görcsoldó, vérnyomáscsökkentő, de adott esetben a menstruációs panaszokat is enyhíteni tudja.
 
Fűszerecet:
 
1-1 ek zsálya, kakukkfű, rozmaring, citromfű, bazsalikom, szerecsendióvirág, gyömbér keverékét felöntjük 1 liter fehér borecettel, vagy almaecettel és 1 héten keresztük érni hagyjuk, majd egy gézen, vagy ruhán átszűrjük. Salátához, vadpácokhoz kitűnő.  
 
Nyugtató, görcsoldó tea:
 
1-1 ek macskagyökér, citromfű, komlótoboz, zsurlófű keverékét forrázzuk le 2 liter vízzel, majd ha lehült, szűrjük le és a probléma enyhüléséig tetszőleges mennyiséget fogyasszunk belőle.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( hétfő, 04 augusztus 2008 )
 
< Prev   Next >