"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Blauburger |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Koren István | |
2008. június 06. | |
Ausztriában a Kékoportó és a Kékfrankos keresztezésével hozták létre, hazánkban leginkább az egri borvidéken találkozhatunk vele. Az Egri bikavér készítéséhez kiemelten ajánlott nyolc vörösborszőlő egyike.
Színanyagban és extraktban gazdag, finom csersavtartalmú, fűszeres, fajtajelleges illatú és zamatú, harmonikus ízű. Sokkal lágyabb a Kékfrankosnál, ebben a tulajdonságban inkább a Kékoportóra hasonlít. Viszonylag gyorsan fejlődik, már Márton napon (november 11.) forgalomba hozható újbor készíthető belőle. Jó tulajdonságai miatt egyes termőhelyeken alkalmas lehet a Kékoportó helyettesítésére.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 40749 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
< Előző | Következő > |
---|