"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Zempléni szarvasborjú medvehagymás galuskával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2008. június 06. | |
a galuskához:
A kiolvasztott szalonnazsíron lepirítjuk a felkockázott húst, majd lassú tüzön, fedő alatt összepároljuk a finomra vágott hagymával és paradicsommal. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a szemesfűszereket, valamint a felszeletelt erdei gombákat, (amit helyettesíthetünk termesztett barna csiperkével és némi vargányaporral) és addig pároljuk tovább, amíg a hús megpuhul. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és bazsalikommal, majd felöntjük a borral és egyet forralunk még rajta. Legvégül, ha már levettük a tűzről, elkeverjük benne a mézet, ami szépen ellágyítja majd a bor savasságát.
A galuskát úgy készítjük el, mint a hagyományos nokedlit, azzal a különbséggel, hogy a medvehagymát előzőleg porrá őröljük, vagy összeturmixoljuk a tojásokkal. Végeredményül egy sűrű, sötétzöld tésztát kell hogy kapjunk, amit lobogó vízben kiszaggatunk, majd leöblítés után kevés vajjal, vagy olajjal elkeverünk. Borajánló: Ehhez az ételhez nem illik más jobban, mint a Hudácskó Pincészet virágos illatú, 2005-ös hárslevelűje. Játékosan kibomló, hosszú íze talán még az illatát is felülmúlja.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 42945 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. február 21. ) |
< Előző | Következő > |
---|