There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Hargitai szarvasgulyás |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by -ka-pír- | |
kedd, 03 június 2008 | |
There are no translations available
A kisebb kockákra vágott húst lepirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és összepároljuk a két alapanyagot. Ha ezzel magvagyunk, megszórjuk a paprikával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Mikor a hús már csaknem megpuhult, beletesszük a kockáravágott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, a felébe-, harmadábavágott zöldbabot és a zúzott fokhagyma nagyibbik felét, sózzuk, majd felöntjük bőven vízzel.
Ízlés szerint szalonnabőrt, vagy egy kis darab sonkát is főzhetünk bele, mint a csorbalevesbe szokás. Amikor a zöldségek is megpuhultak, a maradék lisztből és fokhagymából készült rántással besűrítjük a levest, majd hozzáadjuk a csombort és a tárkonyecetet is. Ezt követően ha szükséges utánízesítjük még sóval, majd jól kikevert tejföllel és omlós kenyérrel tálaljuk. Borajánló: Stílszerűen egy jó erdélyi kadarkát tudok elképzelni hozzá, mondjuk a Balla Pincészetből, de kékfrankos, zweigelt és oportó is szóba jöhet.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 44398 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( hétfő, 04 augusztus 2008 ) |
< Prev | Next > |
---|