"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szezámmagos csirkemell parmezános ruccolával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Fehérvári Vivien | |
2008. május 16. | |
A salátához:
A dresszinghez:
A csirkemellekről eltávolítom a bőrt, majd szép filéket készítek egy vékony pengéjű, éles késsel. Ezután a filékből kb. 1 cm vastag szeleteket vágok egy séfkéssel. Az így kapott szeleteket enyhén besózom és alaposan megforgatom szezámmagban, ami hibátlanul megtapad a nyers húson. Ha ezzel megvagyok, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és 3-3 perc alatt megsütöm benne a hússzeletek mindkét oldalát. A salátához tépkedjük nagyobb darabokra a fejes-, illetve a jégsalátát, szórjuk rá a ruccola leveleket, majd locsoljuk meg az egészet a jól összerázott dresszinggel. (Ha az öntet túl soknak bizonyulna, a maradékot hűtőszekrényben tárolhatjuk a következő felhasználásig.) Tálaláskor a salátából halmokat készítünk a tányérok közepére, amire zöldséghámozóval készített sajtforgácsokat szórunk, majd erre az ágyra helyezzük a húsokat. A maradék szezámmagot száraz serpenyőben megpirítva, szintén az elkészült étel tetejére szórhatjuk, ami nemcsak tetszetős, de nagyon finom is. Borajánló: Ez szintén egy nyárias jellegű étel, amihez mi más illene jobban, mint egy
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 42996 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 06. ) |
< Előző | Következő > |
---|