• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Szabadidő arrow Borkóstolás arrow Egri Korona Borház
Egri Korona Borház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2008. április 08.

Az Egri Korona Borház az egri borvidéken, az egerszalóki hõforráshoz vezetõ úton, Kerecsend és Demjén falvak között található.

A Magyarországon szinte egyedülálló technológiájú borászati vállalkozás nem csak magas minõségû borok elõállításával foglalkozik, hanem hasonlóan a francia chateaukhoz vagy az ausztrál winerykhez, borkóstolók és nívós szakmai rendezvények lebonyolítását, a borturizmus felvirágoztatását tûzte ki célul. Melegkonyhás étterem, bormintabolt, nyáron pedig szabadtéri borharapó várja a vendégeket.  

 

A borkáz 270  ha szõlõültetvényén Cabernet sauvignon és franc, Kékfrankos, Merlot, valamint Leányka, Chardonnay, Sauvignon Blanc és Hárslevelû fajtákat termesztenek. A borvidék legjobb fekvésû területein korszerû ültetvényeken, hektáronkénti 6-8 tonnás mérsékelt terhelés mellett állítják elõ a borok kiváló alapanyagát.
 

 A borászat háromszintes épületének legfelsõ emeletén található egy igen jól felszerelt 80 fõs konferenciaterem és egy közel 200 fõ befogadására alkalmas melegkonyhás étterem. A borház mellett pedig 12 vendégház várja a kedves vendégeket mesés környezetben, egyedi panorámával, úszómedencével, termálvizes pezsgõfürdõvel és szaunával.
 
 
 
Elõre szervezett csoportok (céges találkozók, szakmai konferenciák, meetingek, továbbképzések) részére borkóstolóval egybekötött pincelátogatások, folklórelõadások megrendezését is vállalják. 
 
Elérhetõség:
 
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
tel: 36/550-574, 36/55-341 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. február 21. )
 
Következő >