• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Hírek arrow Gasztrohírek arrow Újbudai íz-feszt - április 18-20
Újbudai íz-feszt - április 18-20 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2008. április 03.
Helyszín: Budapest, XI. kerület Petõfi-híd budai hídfõjénél lévõ Goldmann György tér, Egyetemisták Parkja  (Térképhez kattints ide>>)

Idõpont: 2008. április 18-19-20. (péntek, szombat, vasárnap)

Az Íz-Feszt rendezvényt elsõ alkalommal 2004. októberében, majd 2005. szeptemberében szerveztük meg a Budai Arborétumban, nagy sikerrel. Idén egy év kihagyással újra szervezzük, ez alkalommal a Petõfi híd budai hídfõjénél elterülõ Goldmann György téren (Egyetemisták parkjában), a tavaszi Dísznövény 2008 Újbudai Kertészeti Kiállítás és Vásár rendezvény helyszínén.

A rendezvény mottója: magyar- világ ízek - hagyományok

Programunk elsõdleges célja, hogy hazánk régióinak és az egyes régiókra jellemzõ ízvilág felvonultatása mellett, a látogatók új termékeket is megismerhessenek, s tájékozódhassanak a fogyasztókat érintõ aktuális kérdésekrõl.

      

Közönségvonzó programokat és elõadásokat is szervezünk a rendezvény ideje alatt: úgy mint az E-számok életünkben; génmanipuláció; gyógynövénytermesztés; fûszernövények használata; cukor nélküli élelmiszerek; reform élelmiszerek fõzése, kóstoltatása; régiók ízeinek bemutatása, látványközpont, ahol idén is a Két Macska teaház várja vendégeit, hungaricum- és teríték bemutató stb. s többek között vendégül látjuk a Magyar Hagyományõr Világszövetség huszárait és a siójuti bográcsfõzõ verseny nyerteseit is.

   

Ismét kialakítjuk a Mesterek utcáját, ahol iparmûvészek és kézmûves mesterek kínálják portékáikat, a gyermekeket, pedig a rendezvényeinken már ismert tematikus játszóház várja a Mesekertben.

Várjuk minden élelmiszernek tekinthetõ és azzal kapcsolatos termékekkel foglalkozó partnereink és leendõ partnereink jelentkezését!

Várunk minden kedves látogatót érdekes és színes programokkal! Biztosak vagyunk benne, hogy egy egész napos elfoglaltságot talál nálunk minden felnõtt és gyermek.

Ne hagyja ki e páratlan lehetõséget!

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >