2-2 lapocka és comb- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tk grill fűszer
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 2 tk őrölt kömény
- 1 dl olaj
- 1 dl fehérbor
- 1 fej kelkáposzta
- 4 db alma
- 1 ek barnacukor
- só, bors
A vadmalac combjait és lapockáit megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, amelyeket előzőleg megforgattunk a sóból, borsból, grillfűszerből, rozmaringból, kakukkfűből és 1 teáskanálnyi őrölt köményből készített fűszerkeverékben. A maradék fűszert elkeverjük annyi olajjal amennyit felvesz, majd bedörzsöljük vele a húsdarabokat és hideg helyen pihentetjük egy éjszakán át.
Másnap beáztatott és kiolajozott cseréptálba helyezzük a combokat és a lapockákat, majd beborítjuk őket a felszeletelt hagymával, öntünk az egész alá egy bögre langyos vizet és lefedve sütjük mintegy 80-100 percen keresztül előmelegített sütőben vagy forró kemencében. Ezalatt felvágjuk a káposztát, enyhén besózzuk és megszórjuk a maradék õrölt köménnyel. Ha a hús megpuhult, a káposztát ráhalmozzuk a tetejére, meglocsoljuk a fehérborral és 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy jól átpárolódjon. A káposztát köretként adjuk a húshoz, mellé almaszeleteket pirítunk kevés olajon, némi barnacukorral. Borajánló: Chardonnay, vagy sauvignon blanc illik hozzá leginkább, de ha az alma igen illatos, muscat ottonel, vagy -lunel is szóba jöhet.
Trackback(0)
|