• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények arrow Tavaszi borfesztivál (2008.03.22-24.)
Tavaszi borfesztivál (2008.03.22-24.) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2008. március 06.

 Programok

2008.03.22. 16 óra Varga János és a Mediterrán Combo

2008.03.22. 18 óra Jambalaya zenekar

2008.03.22. 20 óra Söndörgõ

2008.03.23. 16 óra Fugato

2008.03.23. 18 óra Whiteful Jazz Quartet

2008.03.23. 20 óra Gyárfás István Trió

2008.03.24. 16 óra Trio 3PO

2008.03.24. 18 óra Irish Rovers

2008.03.24. 20 óra Myrtill Quartet

TRIO 3PO
A merõben új jazz-triót Madai Zsolt hívta életre 2008-ban. A Trio 3PO saját darabokat játszik, melyek döntõ része Hárs Viktor szerzeménye. Ezeket egészíti ki Dr. Jeff A. Matrixx néhány kompozíciója. A zenekar maximálisan kihasználja a trió adta zenei lehetõségeket, zenéjében a meditatív-balladisztikus elemek éppúgy megtalálhatóak, mint az energikus hangvételû, fusion elemekkel tarkított kompozíciók. A trió zenéje egyéni, de összeforrott képet mutat, mely nem nélkülözi a (zenei) humort és optimizmust. A zenekar tagjai rengeteg formációban és a legkülönfélébb stílusokban bizonyították képességeiket hazánkban és külföldön egyaránt. Mindhárom zenész (Dr. Jeff A. Matrixx - billentyûs hangszerek, Hárs Viktor - basszusgitár, bõgõ, Madai Zsolt - dobok) egyforma súlyban hozza saját zenei világát, egyéniségét, hogy egy közös új élmény szülessen mind a színpadon, mind a hallgatókban. A zenekar elsõ lemeze õszre várható.

VARGA JÁNOS ÉS A MEDITERRÁN COMBO
Varga János a legendás East együttes alapítója, gitárosa volt, akinek játékát az Art Reaktorban, a Cikk-Cakk Company-ben és a Hobo Blues Bandben élvezhettük. A japán King Records-nak köszönhetõen világszerte elismert, rendkívül technikás gitáros. A Mediterrán Combo temperamentumos virtuóz latin-zenei trió, amelyben hangsúlyozottan kapnak szerepet az akusztikus hangszerek. Fellépéseiken saját kompozíciókon kívül világhírû gitárvirtuózok - Al Di Meola, Paco de Lucia, John Mc Laughlin - mûveit is megszólaltatják.

www.vargajanos.hu

JAMBALAYA
Köztudott, hogy sokan New Orleans-t tartják a jazz és a blues õshazájának. A New-Orleans-i zene az afrikaiak, európaiak és latin-amerikaiak sehol máshol nem található kulturális keveredésének eredménye. Mindez egy sajátos értelemben vett zenei ízhez vezetett. Ezt a Magyar országon még kevésbé ismert, de rengeteg zenei kalandozást magában rejtõ mûfajt játssza a Jambalaya zenekar. A formációt neves magyar zenészek, egykori Spo-Dee-O-Dee, Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes tagok alkotják. A rézfúvósok dögös megszólalása, a különleges ritmusélményt nyújtó basszusgitár és dobkíséret, na és a lenyûgözõen piszkos, ugyanakkor ördögien precíz zongorajáték percek alatt garantáltan fölforrósítják a levegõt. A zenekar kitaposott hangszeres ösvényeken, de vadonatúj osonóval halad. A Jambalaya zenéje a mississippi tradíciók döbbenetes XXI. századi újragondolása.
www.jambalaya.hu

SÖNDÖRGÕ EGYÜTTES
A Söndörgõ Együttes 1995-ben alakult Szentendrén. Az öt fiatal immár kilencedik éve kutatja töretlen lelkesedéssel a délszláv kultúra népzenei gyökereit, melyet tradicionális hangszereléssel játszanak és próbálnak megszerettetni a közönséggel. A délszláv népzene iránti szeretetük és mély tiszteletük a családi tradíciókra, illetve nagy zenekutatók - Bartók Béla és Vujicsics Tihamér - munkásságára támaszkodik, ami személyes vonzódássá bõvült a kezdetben klasszikus, majd népzenei tanulmányaik során. Repertoárjukon fellelhetõk az archaikus szerb, horvát, makedón és balkán népzenei dallamok, melyeket koncertszerû feldolgozásban szólaltatnak meg. Fontos számukra, hogy a koncertek mellett a közönségnek lehetõsége nyíljon a délszláv tánckultúra megismerésére is.

www.sondorgo.hu

FUGATO
A Fugato dobbal és basszusgitárral kiegészült szimfonikus zenekar, amely ötvözi a komoly- és könnyûzene, valamint a jazz jellegzetességeit. Repertoárjukat számos mûfaj és stílus színesíti: a szimfonikus mûvek mellett fellelhetõk jazzes, rockos darabok, középkori stílusgyakorlatok, szintetizátoros fantáziák, melyek egy része rövid történeteket mesél el, jeleneteket, hangulatokat ábrázol. A darabokat a koncerteken képi aláfestés kíséri (festmények, rajzok, videók, számítógépes animációk), ahol a sokszínû saját szerzeményeken kívül, különlegesen hangszerelt szimfonikus átiratok is elhangzanak (Queen, Jethro Tull, Vangelis, Jean-Michel Jarre, filmzenék...). A darabokat egyedi hangulatú átvezetõ-effektusok, versek, gondolatok kötik össze.
A zeneszerzõ, Alpár Balázs 1982-ben született Budapesten. Hat éves kora óta tanul zenét, 2003-tól a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem zeneszerzés szakának hallgatója. Jelenleg a bécsi zeneakademia zeneszerzés szakán tanul média-zeneszerzést és jazzt. Az igényes könnyûzenéhez való vonzódásának köszönhetõen klasszikus tanulmányai mellett néhány év jazz is helyet kapott. Mûfajokat ötvözõ szerzeményeiben - a könnyed hangvétel mellett is - a komolyzenei igényesség megõrzésére törekszik, amely fõképp ritmikai és harmóniai sokszínûséget, a szólamok gondos kidolgozottságát, hangulati, érzelmi ívek zenei kirajzolását jelenti.
www.fugato.org

WHITEFUL JAZZ QUARTET
A Whiteful Jazz Quartet 1997-ben alakult a budapesti Zenemûvészeti Fõiskola jazz tanszakának hallgatóiból (Csikós Attila - gitárok, Oláh Péter - bõgõ, Bágyi Balázs - dobok, Csikós-Tardy Zsófia - ének). Dalaikban - melyekre nagy hatást gyakorolt Bartók Béla, Mick Goodrick, Bob Mintzer, Steve Khan, Brandford Marsalis, Pat Metheny, Joe Dioro munkássága - Közép-Kelet Európa népzenéje keveredik a kortárs zenével és a modern jazzel. Csikós-Tardy Zsófia nemcsak a hagyományos értelembe vett énekesi teendõket látja el, hangja külön "hangszerként" szólal meg. A quartet gyakran lép fel különbözõ fesztiválokon, klubokban és rendezvényeken Budapest szerte és más nagyobb városokban. Nagy sikerrel szerepeltek 1999-ben a frankfurti könyvvásár rendezvényein. 2000 óta rendszeres meghívottai Európa egyik legnagyobb nyári zenei fesztiváljának, a Pepsi Szigetnek.
www.attilacsikos.hu

GYÁRFÁS ISTVÁN TRIÓ
Az együttes úgy tizenöt esztendeje alakult, eredetileg gitár-basszusgitár-dob formációval. Az '50-es, '60-as évekre jellemzõ akusztikus jazzt játszanak swinges lüktetéssel, a bebop és cool stíluselemeit hordozó témákkal és szólókkal. A hangszerelés általában Gyárfás István munkája, aki gyerekkorában hegedült, majd áttért a gitárra. Gyárfás István a fiatalabb muzsikusgeneráció jeles képviselõje. Diplomáját a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerezte. Zenei példaképei Wes Montgomery és a mainstream jazz más óriásai. A hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában.

IRISH ROVERS
A társulat 1992-ben alakult meg, amikor Patrick McMullan Magyarországra érkezett. A bodhrános Varga Mónika "hozta össze" Pejtsik Péterrel, az After Crying csellistájával. Ebben a formációban játszottak egy ideig, tradicionális ír népdalok és balladák átiratait adták elõ.
A trió késõbb Torma Ferenccel, az After Crying gitárosával egészült ki, és a mai napig ebben a felállásban koncertezik (Torma Ferenc a klasszikus gitár mellett buzukin is játszik).
A két After Crying tag részvétele különös pluszt ad a zenéjüknek, amely sokkal inkább egy kalandos kirándulás a folk-rock területére, némi progresszív stílussal fûszerezve, mint a hagyományos kelta népzenei feldolgozások egy újabb, sokadik változata.

MYRTILL
Micheller Myrtill a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskola jazz-ének tanszékén szerzett diplomát, 1993 óta folyamatosan dolgozik énekesként a jazz és pop zene legkülönbözõbb területein. Rengeteg pop sztárral zenélt együtt vokalistaként, több mint 30 zenei kiadványon közremûködött. Többek között: Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Betty Love, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Benkó Dixieland Band. Az élõzenélés szeretete folytán a "klub-élet"-ben ma is aktívan részt vesz többek között saját kezdeményezésû jazz zenekarával, melynek tagjai: Pintér Tibor- gitár, Lutz János- bõgõ és Madai Zsolt (After Crying) - dob.

www.myrtill.hu
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
 
< Előző   Következő >