"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Gyömbéres mézben pácolt vadmalac |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Lakhegyi Adrienne | |
2008. január 09. | |
A vadmalac lapockáit, combjait és kétfelé vágott gerincét szárazra töröljük, majd enyhén besózzuk és megszórjuk fehérborssal. A gyömbért vékonyan meghámozzuk, lereszeljük és elkeverjük a mézben, majd bõven bekenjük vele a húsdarabokat. Lefedve, hideg helyen pácoljuk 1-2 napig.
Sütés elõtt öntsük alá a fehérbort, majd fedjük le alufóliával és elõmelegített sütõben, kb. 150 fokon süssük kb. 1 órán keresztül. Ezután vegyük le a fóliát és locsoljuk meg a húsokat a pecsenyelével. Ha szükséges, a levet pótoljuk némi fehérborral, majd tegyük vissza még 5-10 percre, hogy szép piros színt kapjon. Állítólag Mátyás király reneszánsz udvarában is gyakran készítették így a vadmalacot. Én kemencés krumplit és birsalmasajtot adtam hozzá szilveszterkor. A kíváló receptért Lakhegyi Adrienne budapesti olvasónkat illeti köszönet! Borajánló: Azt hiszem, hogy ha más nem is jutna az eszünkbe, a Lakhegyi Mézes éppen stílszerû lesz ehhez a fogáshoz...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46561 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. január 11. ) |
< Előző | Következő > |
---|