• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Wines
Wines
A Dolium Pincészet PDF Print E-mail
Written by Kapallo G. Gyula   
csütörtök, 02 április 2009
There are no translations available

Dolium Pince

 

A Villány-Siklósi borvidék Magyarország legdélebbre fekvő hegyvidékén, a Villányi-hegység fennsíkjain és lejtőin terül el. A vidék ideális mediterrán jellegű klímája és talaja már az ókori Pannonia provincia borszerető római polgárait is megigézte, akik így már ebben a korai időszakban meghonosították itt a szőlőtermesztést és a borkultúrát. Ez a komoly történelmi múlt ihlette a Dolium Pincészet nevét is, mely a rómaiak bortároló edényére utal,  arra a fajta cserépedényre, amit a kortárs görögök amphorának hívtak.

 

 A Dolium Pincészetnek azonban nem csak a neve kölcsönöz történelmi jelleget, hiszen a borászat mintegy 130 éve van ugyanannak a családnak a tulajdonában, így a vendéglátás, a szőlészet és borászat hagyományai, fortélyai apáról fiúra öröklődnek. A villányi pincéikbe ellátogató vendégek 14 különböző (!) védett eredetű minőségi bort kóstolhatnak végig, miközben finom, házias ételekből - ropogósra sült malacból, vagy paraszt fatányérosból - falatoznak és hallgatják a pincegazda történeteit.

Last Updated ( péntek, 03 április 2009 )
 
Simon Pincészet PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
szerda, 04 március 2009
There are no translations available

A Simon Pincészet Eger és Ostoros legszebb dűlőin, 25 ha-on gazdálkodó családi vállalkozás. Déli, dél-keleti fekvésû szőlőterületeiken, melyek talaja agyagbemosódásos barna erdőtalaj, a legigényesebb szőlőfajtákat termesztik szabályozott, hektáronkénti 5-12 tonnás termésátlaggal, amely garantálja a kimagasló minőséget.

Image

Last Updated ( hétfő, 23 március 2009 )
 
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
hétfő, 02 február 2009
There are no translations available

Hitvallásuk egyszerű: egyszerű, mint a természet, egyszerű, mint a napsütés.

„A földből, vízből, fényből, levegőből termett érett, zamatos szőlőből olyan borokat készíteni, amelyek tisztán, és őszintén adják vissza a bennük lévő sokszínűséget. Kibontani őket, mint ahogyan a szobrász kibontja a kőből a szobrot. A megszületett borokat felnevelni, kiteljesíteni, majd életük teljében útjukra bocsátani őket. Útjukra bocsátani, hogy az átváltozás, a csoda mindnyájunké lehessen. Hogy megérthessünk, megérezhessünk valamit a teljesség, az élet, a világmindenség nagyszerűségéből. Hogy a bor bennünk is csodát tegyen.”

                                                                                                                                     Vylyan

 

Vylyan Pincészet
Last Updated ( szombat, 21 február 2009 )
 
Szepsy Pincészet PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
kedd, 06 január 2009
There are no translations available

Szepsy IstvánA Szepsy család a XVI. Század végétől termel szőlőt és bort Bodrogkeresztúrban, jelenleg pedig Mádon, Tarcalon és Rátkán is. A II. világháború után a saját birtok egyre kisebb lett, idősebb Szepsy István 1970-ben bekövetkezett haláláig azonban mégis létezett Szepsy bor. István, a mai birtok alapítója, 1971-ben kezdte meg önálló gazdálkodását, 1975-től már a mádi központtal és az évek alatt 4,2 hektár saját, új szőlőültetvényt létesített a rendszerváltásig. 1987-től újra készülnek Szepsy borok is.

Az első palackozott Szepsy emblémás borok 1989-ből származnak, a hazai és a nemzetközi piacokon 1995-től vannak jelen. Ma a Szepsy birtok 63 hektár, ebből 46 hektár a művelt szőlő és 17 hektár a parlag. A következő években kisebb telepítések történnek még a Király, Urbán, Sarkad és Úrágya dűlőkben, de alapvetően a terület nagyságrendi növekedés befejeződött.

Last Updated ( szombat, 21 február 2009 )
 
A Borpalota Borászat PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
szombat, 29 november 2008
There are no translations available

A Mátrai Borvidéken Budapesttől 80 km-re, 1900. május 13-án alakult meg a Borpalota kft. nagy múltú elődje, a Gyöngyös-Visontai Bortermelők Szövetkezet, mint részvénytársaság, 255 taggal és 5781 korona alaptőkével. Saját épületre és pincére volt szükségük, így hát megvásárolták az Oroszlán Vendégfogadót, melynek helyére felépítették a részvénytársaság irodaházát és pincészetét. Az eklektikus stílusban épült gyönyörű épületet 1907-ben adták át. Az épület alatt található pincészet ekkor 40.000 hl bor tárolására volt alkalmas.

Az épület az elmúlt száz év történelmi viharai közt is megmaradt annak, aminek építették, és továbbra is Gyöngyös egyik legszebb, legimpozánsabb építménye.

Ennek jegyében, a Borpalota legújabb kori megálmodóinak az a célja, hogy a nagy tradíciókkal rendelkező Gyöngyösön és környékén a szőlőtermelés központja legyen vállalkozásuk, és minden igényt kielégítő minőségi borokat adhassanak át az értő, vagy a borkultúra iránt egyenlőre még csak érdeklődő közönség részére.

Last Updated ( szombat, 21 február 2009 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>

Results 23 - 33 of 82