• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek
Receptek
Mákos nudli PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Marcsok Marianna   
2008. január 09.
  • Mákos nudli (kép: origo.hu)1 kg héjában fõtt burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • citromhéj
A még forró burgonyákat meghámozzuk, áttörjük, majd lisztezett deszkán összegyúrjuk egy késhegynyi sóval, a tojással és annyi liszttel amennyitõl még nem lesz kemény, de már könnyen elválik a kezünktõl. (A 40 dkg-nak bõven elégnek kell lennie.) Ezután kicsit pihentessük, majd vágjunk belõle öklömnyi darabokat, amibõl újnyi vastag csíkokat tudunk sodorni a deszkán. 
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
Korhely hagymaleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Király Istvánné   
2008. január 09.
  • Korhely hagymaleves 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 db burgonya
  • 2 tk. cukor
  • 15 dkg  füstöltkolbász
  • 10 dkg tarhonya
  • 5 dkg szárított erdeigomba
  • 2-3 babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk. örölt mustármag
  • só, õrölt fehérbors

A cukrot világosbarnára pirítjuk az olajon, felöntjük a borral és megpároljuk ebben a felszeletelt hagymát. Ha a hagyma már üveges,  hozzáadjuk az elõzõleg beáztatott gombát, a tarhonyát, az apró kockára vágott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, majd felengedjük bõven vízzel.

Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
Vadleves lencsével PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kendi László   
2008. január 08.
  • Egerszóláti olaszrizling80 dkg csontos vadhús
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 dkg lencse
  • 3 szál répa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 zsenge zellergumó
  • só, szemesbors, babérlevél
  • 2 tk. tárkony
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl száraz fehérbor
A húst és a csontokat nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk, majd bõ vízben, addig fõzzük, a 2 db hagymával, 10 szem borssal és 4 db babérlevéllel, amíg a hús el nem válik a csontoktól. Ekkor a húslevet leszûrjük és megfõzzük benne a laskára vágott zöldségeket, valamint a lencsét.
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
Szilveszteri vaddisznóflekken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kuzder Tamás   
2008. január 07.
A kivert, csontos hússzeleteket besózom, majd kis idõ elteltével egyenként bekenem õket az 1 rész olajból és 1 rész mustárból álló páccal, amit kevés zúzott fokhagymával, kakukkfûvel, majorannával és feketeborssal fûszerezek. Miután a fentiekkel kész vagyok, a hússzeletek mindkét oldalára hagymakarikákat ragasztok és egyenként becsomagolom õket alufóliába duplán, úgy hogy a sütés közben fejlõdõ gõz, majd ne szökhessen el könnyen.
Utolsó frissítés ( 2016. december 31. )
 
Fogoly pikáns mártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Miskolci Mátyás   
2007. december 22.
  •  4 db fogoly
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg vargánya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3  sárgarépa
  • 1-2  petrezselyemgyökér
  • 1 ek. kapribogyó
  • 0,5  dl vörösbor
  • citromlé
  • só, bors
  • 2 kockacukor

Négy foglyot megtisztítunk, besózunk és a hasüregüket megtömjük tisztított, nagyobb szeletekre vágott nyers, vagy elõre beáztatott szárított vargányával, valamint vagdalt petrezselyemmel. Egy lábasban megpirítunk 15 dkg füstölt szalonnát, erre szórjuk a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret annyi vízzel ami éppen hogy ellepi a zöldségeket, majd ráhelyezzük erre a zöldségágyra  a foglyokat és fedõ alatt a tûzhelyen puhára pároljuk õket.

Utolsó frissítés ( 2007. december 28. )
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 Következő > Utolsó >>

Eredmények 280 - 288 / 327