Írta: Kapalló G. Gyula
|
2015. november 22. |
 - 4 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 8 dkg mandula liszt
- 15-20 db aszalt szilva
- 250 g natúr görög joghurt
- 15 g olvasztott margarin a forma kikenéséhez
- 15 g liszt a szóráshoz
- 1 dl cognac vagy borpárlat
Az aszalt szilvákat néhány órára beáztatjuk a cognac-ba vagy jó minőségű borpárlatba. A piteformát vékonyan kikenjük a megolvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kb. 15 g liszttel, éppen csak annyira, hogy befedje a margarint. A tojásokat megmossuk, majd felütés után szétválasztjuk két külön keverőtálba fehérjére és sárgájára. A tojás sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot és a natúr joghurtot, majd fokozatosan hozzáadjuk a mandula lisztet is és egyneművé keverjük. A fehérjét robotgéppel vagy kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához óvatosan, nagy mozdulatokkal keverve hozzáadjuk a tojásfehérje keményre felvert habját. |
Utolsó frissítés ( 2015. november 22. )
|
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2015. november 15. |
 - 9 db tojás
- 40 dkg mufloncomb
- 3 dl tej
- 2 db zsemle
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt csemege szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1-1 kk őrölt kakukkfű, rozmaring, szurokfű
- 1 tk feketebors
- 1 ek worchester szósz
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
6 db tojást forrásban levő vízbe helyezünk, 5 percig főzünk, majd jeges vízben lehűtünk. A muflonhúst és a csemegeszalonnát finomra daráljuk, majd összekeverjük két felvert tojással és a tejbe áztatott, kicsavart zsemlékkel. A kapott masszát fűszerezzük a worchestershire szósszal, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával és a lereszelt vöröshagymával. A tojásokat megpucoljuk, lisztbe forgatjuk és beburkoljuk a hat egyenlő részre osztott húspéppel. |
Utolsó frissítés ( 2015. november 15. )
|
|
Írta: Kapallo G. Gyula
|
2015. október 31. |

- 2 ek olíva olaj
- 4 db téli körte
- 1 marék dióbél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l zöldségleves
- 2 dl tejszín
- 1 dl száraz szamorodni
- 1 ek vegyes virágméz
- só,őrölt bors
A dióbelet száraz, felhevített serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd egy éles késsel felaprítjuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk az olajon, és hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott körtét. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével és lefedve addig forraljuk, amíg a körte meg nem puhul. |
Utolsó frissítés ( 2015. október 31. )
|
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2015. október 18. |
- 1 kg szarvaslapocka
- 2 ek olíva olaj
- 5 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk chili pehely
- 2 ek natúr kakaópor
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ü barnasör
- 2 dl sűrített paradicsom
- só, bors
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, majd ezeket kisebb adagokban körbe pirítjuk a felhevített olaj-vaj keveréken. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, amire rászórjuk a fűszereket és a kakaóport, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és enyhén lepirítjuk. |
Utolsó frissítés ( 2015. október 24. )
|
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2015. szeptember 03. |
 - 1 kg darált szarvaslapocka
- 1 csokor friss, aprított bazsalikom
- 2 db tojás
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej lilahagyma reszelve vagy apróra vágva
- 2 ek osztrigaszósz, vagy 1 ek szardellapaszta (elhagyható)
- 1 ek csípős paprika krém vagy 1 tk chili pehely
- 1 tk morzsolt majoránna
- 2 db kimagozott, apróra vágott paradicsom
- 2 dl zsemlemorzsa
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- a sütéshez olaj
A szépen lehártyázott, megtisztított szarvaslapockát finomra daráljuk, majd összekeverjük előbb a száraz, aztán pedig a nedves fűszerekkel és hagymafélékkel, valamint az aprított bazsalikommal (a sóval csinyján bánjunk, mert mind az osztriga szósz, mind pedig a csípős paprika krém eléggé sós szokott lenni). |
Utolsó frissítés ( 2015. szeptember 03. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 28 - 36 / 327 |