• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza
A hónap borásza
Bolyki Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2008. július 05.

Bolyki JánosBolykiéknál, mint az Egri borvidéken oly sok családban, régmúltba nyúló hagyományai voltak a szőlőtermesztésnek. Saját művelésű termő területtel is rendelkeztek néhány jó nevű helyi dűlőben, de borkészítéssel sokáig jószerivel csak a saját kedvükre foglalkoztak. Ekkor érkezett el az 1998-as év, melyben Jani, a család frissen diplomázott gépészmérnök fia úgy gondolta, hogy kezébe veszi a birtok irányítását és mer valami igazán nagyot álmodni belőle. Eleinte ő is csupán eladásra termelte a szőlőt, de a környék emblematikus borászaival való találkozása mind inkább arra sarkallták, hogy próbálja ki magát ebben a sok buktatóval járó, ámde annál csodálatosabb szakmában is.

Így hát újabb kiváló termőterületeket vásárolt, újabb, saját elképzeléseinek megfelelő szőlőket telepített, és ezzel egy időben elkezdte a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán a szőlész-borász szakot, ahol 2003-ban szerzett diplomát. Igazi diplomamunkáját is ebben az évben készítette el egy kiemelkedő minőségű Bikavér formájában, amely 2006-ban az igen rangos borászati seregszemlének számító Challange International du Vin borversenyen ezüstérmet nyert. Azóta is sikert sikerre halmoz, fiatalos elszántsága és a minőség iránti elkötelezettsége sorra rendre kiváló borokat eredményez. A tradicionális eljárások betartása mellett jellemző rá a kísérletező kedv és az ellentmondást nem tűrő törekvés a legmagasabb minőség elérésére.   

Utolsó frissítés ( 2009. február 21. )
 
A Heimann Családi Birtok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2008. május 19.

 A Heimann család az 1728-ban született Michael Haiman borásztól származtatja családfáját, aki a Fekete-erdõ környékérõl hozta magával a svábok fejlett borkultúráját. Az általa megteremtett szõlészet és árutermelõ borászat nagy hatással volt a szekszárdi borkultúrára és a térség gazdasági fejlõdésére egészen a II. Világháborúig. Az ezt követõ évtizedek azonban szinte mindent elpusztítottak, amit a család mintegy két évszázad alatt felépített.

Szerencsére az 1990-ben egy kis présházzal és 0,6 ha szõlõvel újjászületõ családi vállalkozás mára már ismét egy nagyobbacska, mintegy 20 ha-os birtoktestet, valamint egy egészen komoly és korszerû feldolgozó üzemet mondhat a magáénak a Szekszárdi Borvidéken, melyhez nemrég készült el újonnan egy kiváló érlelõpince is. Az ily’ módon fõnixként újraéledõ családi borászat technológiai törekvéseirõl összefoglalva elmondható, hogy a megõrzés érdekében a maximumot, egyéb beavatkozásban pedig a minimumot célozzák meg annak érdekében, hogy a borok a legtermészetesebben szekszárdiak és Heimannok maradjanak.
 

Utolsó frissítés ( 2009. február 21. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28 - 29 / 29