• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Gasztrorendezvények
Gasztrorendezvények
22. Budavári Borfesztivál 2013. szeptember 11-15. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. szeptember 07.
22. Budavári Borfesztivál: BOR és NŐ… mindig másért szép! - Hölgyek a Budavári Borfesztivál reflektorfényében

A 22. Budavári Borfesztiválon a nőké és a hölgy borászoké a főszerep. Egyre többen vannak azok a hölgy borászok, akik boraikkal kiemelkedő sikereket érnek el. Valami titkuk biztosan van. A nőkre jellemző kifinomultsággal, érzékenységgel, tapintattal, de férfias határozottsággal és munkával készítik boraikat, melyeket a borkedvelő közönség is nagy kíváncsisággal fedez fel. Szőlőiket anyai szeretettel és gondoskodással nevelik, boraik érését csendben figyelik, okosan terelgetik. Fűszerük az őszinte szeretet és a szenvedély, ami azoknak a lényét is átjárja, akik megkóstolják e földön túli nedűket. Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a hölgy borászok, akik személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon. A Borfesztiválra látogató nőket kényeztető meglepetés várja.

Az idei Borfesztivál díszvendége Portugália, aki borai mellett az ország gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik. Mind az öt nap a kultúráról szól: világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. Első nap színpadra lép a Magna Cum Laude. Csütörtökön a Köztársaság Bandája, Nikola Parov és Zenekara és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken izgalmas napnak nézhetünk elébe: Tárkány Művek, Holdviola és a Vujicsics Együttes dallamai nyújtanak teljes kikapcsolódást. Vendégként színpadra lép Szörényi Levente és a Söndörgő Együttes. Szombaton a Magyar Jazz Napját ünnepeljük csupa jazz-es fellépővel, vasárnap pedig a Budavári Népzenei és Néptánc Gála résztvevői színesítik a napot.
 
Mádi Furmint Ünnep 2013. szeptember 6-7. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. szeptember 07.

A furmint körül forog minden a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidékhez tartozó Mádon, ahol szeptember 6-án és 7-én rendezik meg a talán legismertebb hegyaljai szőlőfajta ünnepét. Mád szőlőtermő területeinek csaknem háromnegyedét uralja a furmint, az itteni szőlősgazdák és borászok joggal büszkék arra, hogy az általuk készített minőségi borok egyre népszerűbbek és kelendőbbek, felveszik a versenyt a világ bármely részéből származó borokkal.
 
A szervezők szerint éppen ezért jogos, hogy Mád adjon helyet a furmint ünnepének, és teremtsen ezzel hagyományt. Fontos, hogy mindenki megtudja: itt már a XVII. században is kultúrája volt a furmint termesztésének, az ebből a szőlőből készült bornak, mindenekelőtt az aszúnak. Az ugyanis kevésbé ismert, hogy a királyok borát főleg furmintból készítik, ami Hegyalja legjobban aszúsodó, legnemesebb magyar szőlőfajtája.
 
A furmint ünnepének, fesztiváljának célja az, hogy megismertesse és megszerettesse az idelátogatókkal a vidék jellegzetes szőlőfajtáját és az abból készült borokat, segítse a mádi borászokat eltökélt szándékuk valóra váltásában, hogy a furmint elnyerje méltó helyét a világ vezető borai között. Ezen a két napon a helyi borászok nyitott pincéjükkel várják az ide látogatókat, akik számos gasztronómiai és kulturális program közül választhatnak. Két színpadon zajlanak az események: többek között fellép a Magna Cum Laude, Demjén Ferenc, a Talamba Ütőegyüttes, a Borfolk Együttes, a Görömbö Kompánia, a Göncöl Néptáncegyüttes, a Holló Együttes, Juhász Márton Euro-African playground, a Vodku zenekar, a Vodku fiai, valamint Sipos Mihály és Kardos Mária.
 
A gyerekek egész nap élvezhetik a Borsai-kastély udvarán zajló Hétpróbás Kisinas - Játszóház és Kézművesudvar programjait, de a Bestillo udvar is tartogat számukra meglepetéseket. A művészet szerelmesei több helyszínen különböző kiállításokat látogathatnak. A hagyományos szüreti felvonulás mellett vásári forgatag, dűlő- és biciklitúrák, táncház, pincés vigadalmak és számtalan más szórakoztató program várja az érdeklődőket.
 
IX. Bükki Vadas-Boros Nap 2013. szeptember 29. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. szeptember 07.

IX. Bükki Vadas-Boros Nap 2013. szeptember 29-én.

Egész nap vad- és halétel különlegességekkel, Tokaj-hegyalja, Eger, Kecskemét és a Bükkalja borkínálatával, ingyenes programok sokaságával várja látogatóit a Diósgyőri Vár. Az egész napos rendezvény remek kikapcsolódási lehetőséget kínál az egész család számára. Kora reggel indul a hagyományos, baráti társaságok részére szervezett főzőverseny, a remek hangulatot Barsi Csaba és az Agyagbanda, valamint a Számadó zenekar biztosítja. A profi szakácsok is megcsillogtatják tudásukat, hiszen a várárokban gasztronómiai utca kínál finomabbnál-finomabb falatokat, kóstolókat. Egész cipóban tálalt tárkonyos vadragu levessel, vaddisznópörkölttel, vörösboros-gombás vadraguval és sok más ínycsiklandozó vad-  illetve halétellel várják a látogatókat. A finom falatok mellé jófajta bor dukál, természetesen ebben sem lesz hiány, ráadásul az István Nádor Borlovagrend borlovag avatási ceremóniája is szolgál látnivalóval. A borászatok standjai mellett finom pálinkákat is kóstolhatunk, de érdemes vásárolni a különleges chilis lekvárból, a szarvasgomba készítményekből vagy a kézműves sajtokból is. A szűkebb értelemben vett hazai ízeket erősíti a diósgyőri kézműves csokoládé, illetve a szintén Diósgyőrben készülő, különleges házi főzésű meggysör is. A gyermekeket Borókás népi játékpark, a Vaga Banda gólyalábasok vásári komédiája, illetve kisállat simogató várja, várhatóan nagy sikerrel. A színpadon koncertek szórakoztatják a közönséget.

Helyszín:

3534 Miskolc, Vár u. 24

A vár felújításának munkálatai miatt a programok helyszíne változhat. Kérjük, tájékozódjon az alábbi elérhetőségeken: (46) 530-516, (46) 533-355, www.diosgyorivar.hu, www.adymuvhaz.hu, www.hellomiskolc.hu

Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 15. )
 
Csopak Napok és Borhét 2013. augusztus 17-24. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. augusztus 06.

Nagy múltra tekint vissza a Csopak Napok, hiszen 1977 óta rendezik meg Csopakon a bor ünnepét, a borhetet, mely idén a Borlovagok avatásával kezdődik.

A többnapos rendezvényen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A borversenyen is díjazott borosgazdák hatalmas borkínálattal kedveskednek a bor kedvelőinek, hogy mindenki megtalálja a kedvenc fajtáját és évjáratát.

Az augusztus 20-ai ünnepünk köré szervezett borhéten minden korosztálynak kínálunk programokat. A családok gyerekműsorokat tekinthetnek meg, a baráti társaságok pedig esténként szórakozhatnak és táncolhatnak a könnyűzenei koncertek alatt.

A vendégek a Csopak Hangja VI. karaoke-verseny döntőseit hallgathatják meg és értékelhetik is az előadásokat. A főzni vágyók a baráti társaságok halászléfőző versenyén mutathatják meg főző tudományukat.

Programok:


Augusztus 17. szombat

19:00 Térzene
Megnyitó a Kaláris Néptáncegyüttes műsorával
19:30 Borlovagok avatása

A Borlovagok avatása után:

Orfeum, a Pesti Mulató bemutatja: Farkas Gábor Gábriel és zenekarának koncertje: Sinatrától Máté Péterig

A szünetben és a koncert után a Hestia Tűztánccsoport tűzzsonglőr bemutatója

Augusztus 18. vasárnap

17:00 gyermekműsor a strandon
18:00 Brassdance koncert
19:00 Csopak az ifjú tehetségekért kezdeményezés ifjú művészpalántáinak műsora
20:00 M.É.Z. Koncert - Ír est

Augusztus 19. hétfő

17:00 gyermekműsor a strandon
20:00 Nádas György humorista műsora (kis színpad)
21:00 Wasabi Kht (nagy színpad)
22:00 Petruska András (kis színpad)

Augusztus 20.

19:30 Ünnepi műsor

Dávid Roland: Ünnepi dalok
Polgámesteri Köszöntő
Csopak Táncegyüttes műsora

20:00-23:00 Rulett utcabál
21:30 Tűzijáték

Augusztus 21. szerda

18:00 Csopak az ifjú tehetségekért bemutatja: Dal-Ma musical stúdió műsora
19:00 Kocsmazaj (kis színpad)
20:00 Breaking Blues
21:30 TheCompany*LiveBand*

Augusztus 22. csütörtök

19:00 - 23:00 Csopak Hangja Karaoke döntő

Augusztus 23. péntek

19:00 Blahalouisiana
20:00 David Roland Band

Augusztus 24. szombat

20:00 Nosztalgia Disco

 
Helyszín:
Fürdő utcai parkoló

 
Balatonboglári BB Szüreti Fesztivál 2013. augusztus 17-20. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. augusztus 06.

Balatonboglár a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa cím birtokosa. A címhez méltó szüreti fesztivál a helybelieknek, a vendégeknek és a környékbelieknek is igazi nagy ünnepe.

A látogatók megkóstolhatják a borászok kínálatát, miközben a Platán strandon felállított két színpadon nonstop koncertek és számos más szórakoztató és kulturális program várják őket. A balatonboglári borfesztivál keretében adják át a Dél-Balatoni Borvidék borversenyének díjait is.

Időpont, nyitva tartás
2013. augusztus 16. /péntek/ - 2013. augusztus 20. /kedd/
 
Balatonalmádi Borfesztivál 2013. augusztus 9-25. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2013. augusztus 06.


Balatonalmádi Borfesztivál 2013. Zamatos borok, zene, tánc és szórakozás minden este a Szent Erzsébet liget - Wesselényi strand főbejárata előtti rendezvénytéren augusztus 9-25. között a tizedik, jubileumi Balatonalmádi Borfesztiválon.


Augusztus 9. péntek

18: 30 Rubato Band – Marcaltői Fúvós Együttes
19: 00 Az Almádi Borfesztivál ünnepélyes megnyitója
19: 20 Rubato Band – Marcaltői Fúvós Együttes
20: 00 Mona Lisa és a Grácia Hegedűtrió műsora
21: 00 Molnár Dixieland Band koncert

Augusztus 10. szombat

18: 30 Rubato Band – Marcaltői Fúvós Együttes
19: 30 Csillagnyílás Balett Csoport
20: 00 Bonita Sporttánc Egyesület
20: 30 Nazirah és a Holdezüst Rózsák Hastánccsoport
21: 00 The Bluesberry Band & Muck Ferenc

Augusztus 11. vasárnap

19: 00 Rubato Band – Marcaltői Fúvós Együttes
20: 00 Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió
20: 30 Acro Dance Almádi Csoportja
20: 35 Kid Rock & Roll Sporttánc Egyesület
21: 00 Gyöngyhalász Latin Zenekar

Augusztus 12. hétfő

19: 00 Dallamvilág Musical Csoport
19.30 Csopak Táncegyüttes
20: 00 Színpadon: Somló Tamás
20: 45 Búgócsiga Együttes

Augusztus 13. kedd

19: 00 Gurgolya Néptáncegyüttes
19: 30 Ringató Balaton Néptáncegyüttes és a Borostyán Népdalkör
20: 00 Botorka Táncegyüttes
20: 30 Énekel: Arany Timi
21: 00 Rock-Kanok Együttes

Augusztus 14. szerda

19: 00 Pearl Dance Rekreációs Sportegyesület
19: 30 Fortuna Twirling Stúdió
20: 00 Bódi Guszti és a Fekete Szemek
20: 45 Mokka Zenekar

Augusztus 15. csütörtök

19: 00 Omász Kati műsora
19: 30 Queen Dance Tánccsoport
20: 00 Hemo Winner Versenytánc Egyesület
20: 30 Khalida és a Drágakövek
21: 00 Viktória Együttes

Augusztus 16. péntek

19: 00 Thunderfoot Country Csoport
19: 30 Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió
20: 00 Free Dance Tánccsoport
20: 30 Tihanyi Musical Csoport
21.: 00 Rulett Együttes

Augusztus 17. szombat

19: 00 Szia-Helló! Együttes
19: 30 Csillagnyílás Balett Csoport
20: 00 Acro Dance Almádi Csoport
20: 05 Kid Rock And Roll Sporttánc Egyesület
20: 30 Yildizlar Hastánccsoport
21: 00 Gazdag Tibor és a Dr Grog Zenekar

Augusztus 18. vasárnap

19: 00 Borverseny eredményhirdetése
19: 30 Dallamvilág Musical Csoport
20: 00 Pearl Dance Rekreációs Sportegyesület
20.30 Petrik Kati műsora
21: 00 Intermezzo Latin Club Zenekar

Augusztus 19. hétfő

18: 30 Ezüstfenyő Gyermektáncegyüttes Zetelaka
19: 00 Gurgolya Néptáncegyüttes
19: 30 Ringató Balaton Táncegyüttes és a Borostyán Népdalkör
20: 00 Ürömi Öröm Táncegyüttes
20: 30 Botorka Táncegyüttes
21: 00 Tour-Mix Zenekar

Augusztus 20. kedd

19: 00 Free Dance Táncegyüttes
19: 30 Rebel-Lion Táncsport Egyesület
20: 30 Queen Dance Tánccsoport
21: 00 Illés Emlékzenekar
23: 00 Zenés Ünnepi Tűzijáték

Augusztus 21. szerda

19: 00 Pearl Dance Rekreációs Sportegyesület
19: 30 Flowers Aerobic Klub
20: 00 Hemo Winner Versenytánc Egyesület
20: 30 Yeira és az Ezüsthold Hastánccsoport
21: 00 Klubdélután Együttes

Augusztus 22. csütörtök

19: 00 Műkedvelők Rock Band
21: 00 Vastag Tamás és a Louis Armstrong Show

Augusztus 23. péntek

19: 00 Kicsi Rigók Énekegyüttes
19: 30 Hemo Modern Táncműhely
20: 00 Kid Rock & Roll Sportegyesület
20: 30 Yildizlar Hastánccsoport
21: 00 Szíj Melinda és a Country Arrabona Együttes

Augusztus 24. szombat

19: 00 Kicsi Rigók Énekegyüttes
19: 30 Fortuna Twirling Stúdió
20: 00 Acro Dance Rock & Roll Sporttánc Egyesület
20: 30 Csopak Táncegyüttes
21: 00 Silverado Zenekar

Augusztus 25. vasárnap

19: 00 Free Dance Tánccsoport
19.30 Paso de baile
20: 00 Queen Dance Tánccsoport
20: 30 Nazirah és a Holdezüst Rózsák Hastánccsoport
21: 00 Borkőmoszat Együttes

Forrás: Balatonalmádi honlapja
 

Időpont, nyitva tartás
2013. augusztus 9. /péntek/ - 2013. augusztus 25. /vasárnap/     


Cím:     Balatonalmádi, Wesselényi strand főbejárata
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 131