• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Szabadidő arrow Szállás
Szállás
Attila Vendégház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. június 08.

A festői szépségű Egerszalók központjában biztosít szálláslehetőséget az Attila Vendégház komfortos szobákban összesen nyolc fő részére, 2500 Ft/fő/éjszaka ártól.

A közeli fürdőkomplexum külföldön is igen elismert gyógyvizével és a Bükk csodálatos mikroklímájával az idelátogatók igazi felüdülést nyerhetnek itt akár már néhány nap leforgása alatt is.

 További információk:

 06-70/378-4023 

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  

Utolsó frissítés ( 2008. június 08. )
 
Fehér Szikla Vadászház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mano   
2007. szeptember 12.

A Fehér Szikla Vadászház Magyarország egyik legészakabbra fekvõ pontján, a Zempléni-hegység szívében épült, ablakaiból csodálatos panorámát kínál a hegység jellegzetes tájaira. A teljesen új épület, a helyben bányászott fehér kõzetbõl, a kitermelt kõ helyére épült, így szinte organikusan simul bele a hegy testébe. Érdekes történelmi tény, hogy az errõl a helyrõl származó vulkáni-üledékes kõzetbõl építették a középkor végén Kassai Dómot is.

A szálláshelyhez kapcsolódó 500 hektáros vadaskert, a háborítatlan csend és nyugalom tökéletes kikapcsolódásra nyújt lehetõséget. További különlegességet nyújtanak a terület vadászati lehetõségei, melyet szervezett formában biztosítanak az érdeklõdõ vendégek számára.

Fehér Szikla Vadászház
Fehér Szikla Vadászház


Egyéni vendégek kiszolgálása mellett a helyszín nagy fogadóhelyiségeinek köszönhetõen kitûnõen alkalmas például vállalati tréningek, illetve több napos encounter foglalkozások  lebonyolítására is.

A vadászház vendégei a környezettel harmonikusan kialakított, 2- és 3 ágyas, fürdõszobás, pótágyazható szobákban szállhatnak meg. A szobákban televízió, telefon és minibár található. A 11 szoba összesen 27 vendég kényelmes elhelyezését teszi lehetõvé.

A Fehér Szikla 40 fõs, hangulatos étterme széles választékú magyaros étlappal, házias készítésû ételekkel, és vegetáriánus kínálattal igyekszik vendégei kedvében járni, tavasztól õszig, pedig kerti grill lehetõség is igénybe vehetõ.

További szimpatikus opció, hogy a szálláshelyen üdülési csekket is elfogadnak, továbbá öt éjszaka után egy éjszakát ingyenesen vehetünk igénybe. A nyugdíjasok, még további 10%-os kedvezményt kaphatnak az árból. A helyben nyújtott szolgáltatások mozgáskorlátozottak számára is igénybe vehetõek.

A vadászház õrzött parkolóval rendelkezik, mely akár buszok befogadására is alkalmas.

Fehér Szikla Vadászház
Fehér Szikla Vadászház


Programlehetõségek:

Egyéb, igény szerinti programok megszervezése (Hollóházi Porcelángyár, Füzéri Vár, Kandó-hegyi ametiszt lelõhely, Füzérkajatáni kovabánya, Kastélyok (Bózsva, Füzérradvány, Kéked), Nagy-Milic "Kék Túra"

Elérhetõség, megközelítés:

Fehér Szikla Vadászház:
3997 Füzérkomlós, Hollóháza

Tel.:    06-47-340-032 , 06-47-340-202
Fax:    06-47-540-006
Mobil:    06-30-925-4011 , 06-30-456-8636
Web:    http://www.idegenvezeto.hu/szallashelyek/feherszikla 

 Image

Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 14. )
 
Katica Vendégház - Telkibánya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. augusztus 16.
A Katica Vendégház Telkibányán, a Zemplén hegységben található. Kiválóan alkalmas pihenésre és tökéletes hely a túrázók számára, mint "bázis" pont. A kis falu csendessége ellenére sok természeti és kulturális látnivalót kínál, a környék hegyei és panorámája pedig szinte csalogatják az ide érkezõket egy kis testmozgásra.
 

 
A vendégház a földszinten 1 db 2 ágyas és 1 db 2 személyes freanciaágyas, az emeleten 2 db 2 ágyas és 1 db 2 személyes freanciaágyas kényelmes szobával, 2 fürdõvel (a földszinten hidro-masszás káddal), jól felszerelt konyhával, nappalival és kis erkélyekkel rendelkezik. Szükség esetén pótágy is elfér a szobákban. A garázsban 2 kisbusz is parkolhat. Az parkosított udvaron a teljes társaság grillezhet vagy vacsorázhat. Gyerekek számára kis fajátszótér és gyermekmedence, a felnõttebbeknek fa hintaágy szolgálja pihenésüket, kikapcsolódásukat.

Különleges szolgáltatásként rendelkezünk 4 db felnõt és 2 db gyerek quaddal, melyeket saját kialakítású quad-pályánkon használhatnak az érdeklõdõk.
 
Elérhetõség: 
 
Boda Zoltán
Telkibány Hegyi út 17
Tel:+36-30-959-36-51
+36-30-525-70-17
Fax:06-46/388-167

web: www.katicahaz.hu
Utolsó frissítés ( 2011. október 25. )
 
Telkibánya - Trófeás Vendégház PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. augusztus 12.

 A ház utcafrontjáról nyílik a zempléni trófeák bemutatóterme, vadászati kiállítás.

A Zempléni-hegység igen gazdag vadállománnyal rendelkezik. Még ma is hazánk egyik leggazdagabb vadászterülete, hiszen itt megtalálható Magyarország összes nagyvadja, szarvas, õz, vaddisznó, kárpáti gímszarvas, muflon, vadmacska, hiúz, róka, borz, stb. (a dámvad kivételével)

Mester László egykori telkibányai erdõmérnök magángyûjteményének közreadásával hozta létre a kiállítást, ahol közel 100 zempléni trófea látható. A kiállításon vadászattal kapcsolatos felszerelések, faragványok, fokosok, díszkorsók láthatóak, amelyek egyenként is remek kézmûves alkotások. A kiállítás másik különlegessége a zempléni vadgazdasággal kapcsolatos szakirodalmi gyûjtemény és az egyes állatfajok ismertetõje.
 

A földszinti apartman 4 fõ elszállásolására alkalmas. Berendezése falusias jellegû. Kábeltelevízió, konyha, zuhanyzó és WC tartozik hozzá.

A tetõtérben két 3 fõs szoba és egy 4 fõs apartman található. Minden szobához kábeltelevízió, zuhanyzó és WC tartozik.

 

 

 

Elérhetõség:

Mester Lászlóné
Telkibánya 3896
Hegyi u.6.

30/529-5889
30/382-5689
46/388-515 (az esti órákban)


Szántó Csaba
programszervezés

30/382-5689


Telkibánya megközelítése:

Vonattal Budapestrõl az Intercity-járattal Hidasnémetiig, ott buszcsatlakozás várja az utasokat Telkibányáig.

Autóval Budapestrõl az M3-as (M30-as) autópályán Miskolcig mehetünk, majd Hidasnémeti érintésével érjük el Telkibányát.

Vendégházunk megközelíthetõ: Gönc felõl érkezve át a falun az utolsó utca balra, Pálháza felõl az elsõ jobbra... fenn a hegyen, a református templom mellett.

GPS pont:
Szélesség (lat): N 48° 29,0898'
Hosszúság (lon): E 21° 21,5880' 

 Árak:

Áraink 2500-3500Ft/fõ/éj-ig változhatnak, attól függõen, hogy készpénzben vagy üdülési csekkel fizetnek, illetve milyen idõszakban keresik fel a vendégházat. 6 éves kor alatt díjmentes a szállás! (kiságy, gyermekkád, etetõszék és gyermekhinta van)

Utolsó frissítés ( 2007. augusztus 14. )