• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Desserts
Desserts
Ananászos túrófagylalt a la Metha thema 2005 PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 06 július 2008
There are no translations available

  • Bolyki Pincészet - Metha Tema 1 pohár natúr joghurt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg barnacukor
  • 1/4 friss ananász
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1-2 ek hársméz

 

A hozzávalókat botmixerrel összepépesítjük, majd fagylaltgép segítségével, vagy szilikonformába helyezve készre hűtjük. (Ha utóbbi módon készítjük, ne fagyasszuk ki túlságosan, mert úgy nehéz lesz adagolni.) Tálaláskor a gombócokat egy szelet ananász mellett helyezzük el a tányéron és csorgassuk meg egy lehelletnyi hársmézzel. 

Last Updated ( hétfő, 04 augusztus 2008 )
 
Vörösborban párolt császárkörte PDF Print E-mail
Written by Selion   
péntek, 16 május 2008
There are no translations available

  • Vörösborban párolt császárkörte 4 db császárkörte
  • 1 maréknyi mazsola
  • 0,5 l vörösbor
  • 2 db citromkarika
  • 1 ujjnyi fahéj
  • 1 db szárított gyömbér
  • 3 ek barnacukor
A bort a fahéjjal és a 2-3 darabra vágott gyömbérrel forrásig melegítjük, majd elkeverjük benne a barnacukrot és beledobjuk a citromkarikákat. A félbevágott és kimagozott körtéket vágott részükkel lefelé a szirupba helyezzük, köré szórjuk a mazsolát és megvárjuk míg visszaforr. Ekkor megfordítjuk a körtéket és további 1-2 percig főzzük alacsony fokozaton. Ezután az edényt levesszük a tűzről, és a körték lapos felét visszaforgatjuk a szirupba, ahol hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a szirupot leszűrjük, és a visszamaradó mazsolával megtöltjük a körték belsejét. Az egyszer megfőzött szirupot hűtőszekrényben sokáig eltárolhatjuk, de ízletes gyümölcskocsonyát is készíthetünk belőle.
Last Updated ( szerda, 06 augusztus 2008 )
 
Barátfüle, avagy a klasszikus csöröge PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
kedd, 04 március 2008
There are no translations available

  •  Barátfüle, avagy a klasszikus csöröge 40 dkg liszt
  • 2 ek cukor
  • 4 tojássárgája
  • 10 ek tejföl
  • 5 cl rum
  • olaj a sütéshez
  • porcukor
  • baracklekvár
A lisztet, cukrot, tojássárgáját, tejfölt és rumot tegyük egy keverõtálba, jól dolgozzuk össze, majd egy tiszta konyharuhával lefedve, hideg helyen pihentessük egy kicsit. Ezután osszuk el kettõ, vagy négy egyenlõ darabra,  majd az egyes darabokat enyhén lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.
Last Updated ( szerda, 12 március 2008 )
 
Farsangi fánk PDF Print E-mail
Written by Szakál László   
hétfő, 18 február 2008
There are no translations available

  • Farsangi fánk 50 dkg liszt
  • 8 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztõ
  • kb. 3 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • citrom
  • zsír
 
Egy dl langyos tejben megáztatott élesztõvel, 8 dkg liszttel, 2 dkg cukorral kovászt készítünk, és langyos helyen megkelesztjük. A tojássárgákat 3 dkg cukorral kikeverjük, a rumot hozzáöntjük, citromhéjat reszelünk bele. A többi lisztbõl langyos tejjel, egy kis sóval, középkeménységû tésztát keverünk, hozzáadjuk a bekevert tojássárgáját, a megkelt kovászt és jól összekeverjük.
Last Updated ( vasárnap, 02 március 2008 )
 
Galadriel kedvence - Gesztenyekrémleves pirított mandulával PDF Print E-mail
Written by mons. Syrah   
hétfő, 28 január 2008
There are no translations available

  •  Galadriel kedvence 25 dkg gesztenyepüré
  • 3 dl tejszín
  • 7 dl tej
  • 1 púpozott ek. keményítõ
  • 3 ek méz vagy 2 ek. barnacukor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 10 szem magozott aszaltszilva
  • 2 ek. mandulalikõr (amaretto)
  • 1 kis csípet só 
A tejszínt takarék lángon felmelgítjük és hozzáadjuk az áttört gesztenyepürét.  Ezután 5 dl tejet  lassan, folytonos keverés mellett hozzáöntünk a tejszínes gesztenyemasszához és teljesen símára keverjük vele, amihez használhatunk botmixert, vagy kézimixert is. Amikor a takaréklángon melegített levesünk gyöngyözni kezd, öntsük hozzá a maradék tejben feloldott keményítõt, amivel addig keverjük tovább, míg ismét sûrûsödni nem kezd.
Last Updated ( szerda, 18 június 2008 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Results 31 - 39 of 39