• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow A hónap borásza arrow Hudácskó Pincészet
Hudácskó Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2009. október 02.
A család 1975-től foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Jelenleg 14 ha saját területtel rendelkeznek  Hegyalján, Bodrogkisfalud térségében. Elsőosztályú területeiken, nagy szakértelemmel alkalmazott szigorú hozamkorlátozással és késői szürettel nagy szárazborok és magas puttonyszámú aszúk  mellett, kiemelkedõ minőségû  édesborokat, Szamorodnit és Tokaj-Hegyalja történelmi távlatokra visszatekintő ritka borkülönlegességeit, a Fordítást és a Máslást is készítik.
 

Ha betérünk a pincébe - a háziak szívből fakadó kedvességén kívül - rend és tisztaság fogad minket és csakhamar az az érzésünk támad, hogy nem először járunk a helyen. Az idő  előrehaladtával azonban megbizonyosodunk róla, hogy nem is utóljára. A hangulatos érlelőpincében kialakított kóstolóhelyiségben az első korty után azonnal megállni látszik az idő és igen gyorsan vallásos áhitat lesz úrrá a vendégen, legyen az bár véletlenül odatévedt "vörösboros", "szárazpárti" vagy egyszerű "borbarbár".

 A sort bárhol érdemes elkezdeni, száraznál vagy édesnél, Hudácskóné Magyar Katalin ugyanis igazi varázsló, hiszen mikor mi már kifogytunk a dícsérõ szuperlatívuszokból, Ő még mindig tud mutatni valami mégjobbat, mégkülönlegesebbet, mégédesebbet.

Boraikra az illatosság, frissesség és a gyümölcsös jegyek megőrzése a jellemző: citrusok, kajszibarack, aszalt gyümölcs, mandula, dió s még számos ismerõs aromáját fedezhetünk fel bennük.  Minőségüket nem csak mi értékeltük kiemelkedőnek, de helyi és országos szinten is bezsebeltek már számos aranyérmet és elismerést. 2003-ban például a VinAgora Botrytis Nemzetközi Borversenyen 1999-es 6 puttonyos aszújuk lopta be magát a zsûri szívébe, 2007-ben pedig 2000-es aszúeszenciájuk Magyarország csúcsborai között kapott igen megtisztelő helyet. De talán az is magáért beszél, hogy az idén forgalomba került 2003-as évjáratú Hudácskó Aszúesszencia  2009 legmagasabb pontszámot elért magyar bora lett..


Az első osztályú borok mellett e pincészet érdeme a vendég szeretetében rejlik. Habár Bodrogkisfalud isten háta mögötti kis település, ha jót akarunk magunknak, tokaji túránk során egyszer mindenképp látogassunk el a Hudácskó pincébe. A második látogatásról már a háziak maguk gondoskodnak.
A borkóstoláson túl elõzetes megbeszélés alapján igény szerinti borvacsorát is elkészítenek a részünkre. Melegen ajánljuk a mangalica sültet, a sztrapacskát, az aszúban párolt kacsamellet és a barackos-túrós süteményt...

 

Hudácskó Pincészet
3917 Bodrogkisfalud, Klapka út 35.
Tel.: 47/396-168, 20/542-4600, 20/447-6647

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

http://www.hudacsko-pince.hu

 


Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: Papp József , 2009., október 15
A cikk minden szava igaz.
Tanúsítom, mert mi már visszajáró vendégek vagyunk a Hudácskó pincészetben.
smilies/wink.gif
Novemberben is megyünk, egy "kisebb" csapattal...smilies/cheesy.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. október 02. )
 
< Előző   Következő >