• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow Agancsos Pincészet
Agancsos Pincészet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. október 11.

 A délvidéki gyökerekkel rendelkező Kovács Zoltán és felesége Éva asszony a Villányban élve mondhatni beleszülettek a magasszintű szőlőkultúra és borkészítés hagyományai közé. Családi pincészetüket 1990-ben alapították, mely a nemrégiben megújulva kapta az Agancsos nevet, a dűlőét, ahol a borászat szőlőinek egy része található.

 

Munkájuk során alapvető fontosságúnak tekintik a természet szeretetét, a minőség tiszteletét és az emberközeliséget. Ennek jegyében dolgoznak azon az egészen kicsiny, mintegy 6 hektár nagyságú termőterületen, mely a Villányi Borvidék legjobb dűlőiben helyezkedik el. S a hagyományos művelési formát megtartva, a kor minőségi elvárásainak megfelelő hozamkorlátozással így terem meg kezük alatt az az alapanyag, mely Villány legkiválóbbjai közé emeli boraikat.

 


 

 

 Az olaszrizling, portugieser, kékfrankos, cabernet sauvignon és cabernet franc fajták mellett, a tavalyi év során termőre fordult pinot noir-ból készülnek boraik. Ezek közül a cabernet és a kékfrankos fajták barriqe eljárással érlelt változatait is palackozzák, melyek 12-18 hónap után kerülnek letöltésre. Igen figyelemreméltó továbbá kiváló cabernet cuvée-jük a Kánon is, melyben minden finomságot megtalálunk, amit egy villányi bortól csak elvárhat az ember. 

A pincészet borkóstolója a villányi főutca egyik legszebb, átalakított présházában, házi készítésű borkorcsolyákkal, vadételekkel és baráti vendégszeretettel várja a jó magyar borok híveit. A borozó 50 fős csoportot képes befogadni, a házigazdák kívánság szerint élőzenéről is gondoskodnak.

 
Cím: 7773 Villány, Baross u. 48.
Nyitvatartás: minden nap 10.00-22.00

Asztalfoglalás
Telefon/fax: 72/492-188
Mobil: 06/30-277-5780 (Kovács Zoltán), 06/30-620-4065 (Kovács Zoltánné)

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. október 21. )
 
< Előző   Következő >