• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Borok arrow Pincészetek arrow A Heimann Családi Birtok
A Heimann Családi Birtok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2008. május 19.

 A Heimann család az 1728-ban született Michael Haiman borásztól származtatja családfáját, aki a Fekete-erdõ környékérõl hozta magával a svábok fejlett borkultúráját. Az általa megteremtett szőlészet és árutermelő borászat nagy hatással volt a szekszárdi borkultúrára és a térség gazdasági fejlődésére egészen a II. Világháborúig. Az ezt követő évtizedek azonban szinte mindent elpusztítottak, amit a család mintegy két évszázad alatt felépített.

Szerencsére az 1990-ben egy kis présházzal és 0,6 ha. szőlővel újjászülető családi vállalkozás mára már ismét egy nagyobbacska, mintegy 20 ha-os birtoktestet, valamint egy egészen komoly és korszerű feldolgozó üzemet mondhat a magáénak a Szekszárdi Borvidéken, melyhez nemrég készült el újonnan egy kiváló érlelőpince is. Az ily’ módon főnixként újraéledő családi borászat technológiai törekvéseiről összefoglalva elmondható, hogy a megőrzés érdekében a maximumot, egyéb beavatkozásban pedig a minimumot célozzák meg annak érdekében, hogy a borok a legtermészetesebben szekszárdiak és Heimannok maradjanak.
 

A Heimann Családi Birtok zárt pince, és nem fogad állandóan látogatókat. Ennek ellenére nem kívánnak bezárkózni, annál is inkább, mivel szeretnék megmutatni a nagyközönségnek is kiváló boraikat és azt a helyet, ahol e csodás teremtmények megszülettek. Mindehhez kis csoportokban, előre egyeztetett időpontban fogadják az érdeklődő borbarátokat, hogy borászatukat, boraikat személyesen mutathassák be. 


Heimann Családi Birtok Kft.

Kapcsolat:

Heimanné Kelemen Ágnes
2083 Solymár, Hóvirág u. 31.
Telefon: (06 20) 961-7101
Telefon/fax: (06 26) 362-188
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Heimann Zoltán
7100 Szekszárd, Ivánvölgyi tetõ, 9814/13. hrsz.
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükségesTovábbi információk:

 www.heimann.hu

 Heimann borokhoz készített ételeink:

Szezámmagos csirkemell parmezános ruccolával
Hideg uborkaleves szarvassonkával
Vörösborban párolt császárkörte
Hízott kacsamáj rozmaringnyárson, medvehagymás puliszkával
Provence-i õzmáj
 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. február 21. )
 
< Előző   Következő >