• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Hagymaleves franciásan PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -sityu-   
2007. november 20.
  •  2 szál póréhagyma, vagy 0,5 kg vöröshagyma
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 7 dkg vaj
  • 2 ek finom liszt
  • 8 dl tej
  • 2 dl fõzõtejszín
  • 1 késhegynyi fehérbors és szerecsendió
  • 1 kk. majoránna
  • 1 tk. natúr ételízesítõ
  • 1 tk. só
  • 2-3 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg reszeltsajt

A félbe, majd vékony szeletekre vágott hagymát a felforrósított vajon megfonnyasztjuk (dinszteljük) majd a felét egy megfelelõ lyukaskanál segítségével kiszedjük és félrerakjuk egy tálkában. Ezt követõen a fokhagymát reszelve, vagy zúzva hozzáadjuk a lábas tartalmához és közepes lángon tovább pirítjuk 2-3 percen át.  Ezután párolt hagymáinkat megszórjuk a liszttel, és folyamatos kavarás mellett lassan hozzáadjuk az egész tejet. Ha a tej kezd visszaforrni, egy botmixerrel, vagy turmixgéppel homogenizáljuk levesalapunkat, majd a tûzre visszatéve adjuk hozzá újra a félretett hagymát, valamint a tejszínt,  a sót és a fûszereket. Végül közepes lángon forraljuk még további 10 percen keresztül, majd adjuk hozzá a fehérbort, melynek savanykás íze pikáns kiegészítõje lesz a hagyma karamelizált cukrainak. Miután tányérba szedtük forró levesünket, szórjunk a tetejére reszeltsajtot és adjunk hozzá pirítóst. A tetejét színesíthetjük még vágott snidlinggel, vagy újhagymával is.
  

Borajánló: 

Adjunk hozzá közepesen erõs alkoholtartalmú, élénk savakkal rendelkezõ aromás fehérbort, mondjuk egy könnyû chardonnay-t, vagy pinot gris-t, esetleg hárslevelût. 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. november 24. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 26 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék