• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Hallowe'en Wild turkey - vadított pulykacomb PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. október 31.
  • Halloween Wild turkey 4 db alsó pulyka comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 szem szegfûbors
  • 1-1 késhegynyi bors és chili
  • 1 púpozott tk. provence-i fûszerkeverék
  • 1 púpozott tk. pirospaprika
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl olaj
Az õrölt feketeborsból, chilibõl, paprikából, sóból és provence-i zöldfûszerekbõl keveréket csinálunk és megforgatjuk benne a szalonnából vágott ceruza vastagságú, kb. 8-10 cm hosszú csíkokat. A pulykacombokat egy vékony pengéjû, éles késsel a csont mellett két oldalról felszúrjuk, majd minden ilyen nyílásba belenyomunk egy-egy szem szegfûborsot, fél gerezd fokhagymát, illetve egy csík fûszeres szalonnacsíkot. A maradék fûszerkeverékkel bedörzsöljük kívülrõl a combokat, majd egy olajjal kikent tûzálló edényben elhelyezzük õket párhuzamosan egymás mellett.

Ha maradt a szalonnából, azt tegyük a combok közé, majd öntsünk alá 2 pohár langyos vizet és elõmelegített sütõben, 180-200 fokon, lefedve süssük  1 órán keresztül.  Az idõ leteltével vegyük le róla a fedõt, forgassuk meg a combokat, majd fedõ nélkül pirítsuk még további 10-15 percig. Általában burgonyapürével, vagy petrezselymes-gombás rízzsel tálalom, de mindenszentekkor csakis mézes sült tököt adhatunk  hozzá.

Borajánló:

Egy tündöklõen csillogó Chardonnay, Muscat Ottonel, vagy Cserszegi Fûszeres illik hozzá igazán.

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (3)add
79
...
Írta: Nagy Sándor , 2007., november 03
Huh...vazzeg...ez nagyon üt! Ez a recept! Kösz érte!

Gyönyörűűűű!!!!
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
62
...
Írta: Koren István , 2007., november 05
És ha tudnád milyen finom volt! smilies/wink.gif
Annak meg csak örülni tudunk, hogy tetszik! Tessék hamarjában megcsinálni otthon! A csajok tuti hanyattdobják magukat tőle! smilies/smiley.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
79
...
Írta: Nagy Sándor , 2007., november 07
kösz az ötletet...
ügyes vagyok enélkül is.
Na majd a lakásavatón! smilies/cheesy.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. november 05. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 16 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék