"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Hallowe'en Wild turkey - vadított pulykacomb |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. október 31. | |
Az õrölt feketeborsból, chilibõl, paprikából, sóból és provence-i zöldfûszerekbõl keveréket csinálunk és megforgatjuk benne a szalonnából vágott ceruza vastagságú, kb. 8-10 cm hosszú csíkokat. A pulykacombokat egy vékony pengéjû, éles késsel a csont mellett két oldalról felszúrjuk, majd minden ilyen nyílásba belenyomunk egy-egy szem szegfûborsot, fél gerezd fokhagymát, illetve egy csík fûszeres szalonnacsíkot. A maradék fûszerkeverékkel bedörzsöljük kívülrõl a combokat, majd egy olajjal kikent tûzálló edényben elhelyezzük õket párhuzamosan egymás mellett.
Ha maradt a szalonnából, azt tegyük a combok közé, majd öntsünk alá 2 pohár langyos vizet és elõmelegített sütõben, 180-200 fokon, lefedve süssük 1 órán keresztül. Az idõ leteltével vegyük le róla a fedõt, forgassuk meg a combokat, majd fedõ nélkül pirítsuk még további 10-15 percig. Általában burgonyapürével, vagy petrezselymes-gombás rízzsel tálalom, de mindenszentekkor csakis mézes sült tököt adhatunk hozzá. Borajánló: Egy tündöklõen csillogó Chardonnay, Muscat Ottonel, vagy Cserszegi Fûszeres illik hozzá igazán.
Trackback(0)
Hozzászólások
(3)
![]()
És ha tudnád milyen finom volt!
Votes: +0
![]() Annak meg csak örülni tudunk, hogy tetszik! Tessék hamarjában megcsinálni otthon! A csajok tuti hanyattdobják magukat tőle! ![]() report abuse
vote down
vote up
|
|
Utolsó frissítés ( 2007. november 05. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu
Gyönyörűűűű!!!!