• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Citromos burgonya badeni módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. október 06.
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 2 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 10 szem pirított dió
A burgonyát megmossuk és héjában megfõzzük úgy, hogy ne legyen túl puha. Ha ezzel megvagyunk, megtisztítjuk és kockacukortól kissé nagyobb  darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy nagyobb tûzálló tálban, vagy sütõedényben és megfonnyasztjuk benne a zöldhagymák karikára vágott fehér részét, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a hagyma felaprított zöld részét, a petrezselymet, a citrom reszelt héját, valamint az õrölt fûszereket és a sót. 1-2 perc  múlva beleforgatjuk fûszeres vajunkba a burgonyadarabokat  a tetejére diógerezdeket helyezünk és 10-15 percre elõmelegített sütõbe helyezzük a tálat (ha van rá lehetõség, grillezõ fokozatot is használhatunk, hogy a dió jobban megpírújon a burgonya tetején). Végül a sütõbõl kivéve locsoljuk meg az egészet a citrom kifacsar levével. Szolidabb, kevésbé fûszeres sültekhez adjuk köretként, de bundázott zöldségekhez, rántott camamberthez is kítünõ, sõt böjti napokon akár  önállóan is megállja a helyét.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. október 06. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 13 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék