"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Bazsalikomos szarvasvagdalt |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2015. szeptember 03. | |
A szépen lehártyázott, megtisztított szarvaslapockát finomra daráljuk, majd összekeverjük előbb a száraz, aztán pedig a nedves fűszerekkel és hagymafélékkel, valamint az aprított bazsalikommal (a sóval csinyján bánjunk, mert mind az osztriga szósz, mind pedig a csípős paprika krém eléggé sós szokott lenni). Ezután a húspéphez keverjük hozzá a tejszínnel elhabart tojásokat és a zsemlemorzsa hozzáadásával alakítsuk ki a vagdalt formázható állagát. Vizes kézzel formázzunk belőle golflabda nagyságú golyókat és forró olajban süssük őket aranysárgára. Melegen tetszőleges körettel főételként adhatjuk asztalra, de hidegen, különböző szószokkal, vendégváró- vagy előételként is szolgálhat. Borajánló: Kadarkát vagy egyéb fűszeres, vékonyabb testű vörösborokat ajánlok hozzá fogyasztani.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 72717 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. szeptember 03. ) |
< Előző | Következő > |
---|