"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Rozmaringos borjúsaslik |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. augusztus 22. | |
Csak akkor álljunk neki az étel elkészítésének, ha már rendelkezésünkre áll a 8 db, kb. 30 cm hosszú, fásabb szárú rozmaringág, amiket idõsebb rozmaringbokrokról metszettünk levéllel. A szarvasborjút ekkor lehártyázzuk, és elõbb szeletekre, majd kétujjnyi csikokra, végül pedig egyenlõ méretû négyzetes darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát szintén hasonló méretûre daraboljuk, majd mind a hús-, mind pedig a szalonnadarabokat egyenként átlyukasztjuk egy vékony pengéjû késsel. Ezt követõen az olajból, a fokhagymából és a morzsolt kakukkfûbõl pácot csinálunk és beleforgatjuk a húst, amit 1-2 órán keresztül benne is hagyunk. Ez idõ alatt a paradicsomokat félbevágjuk és átlyukasztjuk, a rozmaring ágak végét pedig kihegyezzûk. Miután a pácból kivettük a húsdarabokat, a leveles rozmaring ágakra húzzuk õket a szalonna és paradicsomdarabokkal váltakozva. Keményfa parázs felett sütjük legalább 40 percig, ha pedig a tûz idõközben lángra kapna a szalonna zsírjától, permetezzünk rá bor és víz 1:1 arányú keverékébõl. Az elkészült nyársakat frissen sült fehér kenyérrel és mozzarellás zöldsalátával tálaljuk. Borajánló: Két elképzelésem van: ha ez a vacsora egy könnyed baráti összejövetel, fogyasszunk hozzá valami fûszeres, erõteljesebb savgerinccel rendelkezõ érdekes rozét (akár fröccsnek is), ha viszont komolyabb alkalomról van szó, mindenképpen egy karakteres Egri Pinot Noir-t javaslnék az asztalra tenni.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 62001 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 13. ) |
< Előző |
---|