"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Sólet cseréptálban szarvassonkával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2018. január 28. | |
![]()
A babot néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. Erre a célra tökéletesen alkalmas az a cseréptál is amelyben a sóletet sütni fogjuk, hiszen azt is be kell áztatni a sütés előtt. A szarvassonkát ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és szintén beáztatjuk, hogy megszabaduljon a felesleges sómennyiségtől és némileg enyhüljön a füstölt íze is. Ha mindezzel megvagyunk, a zsiradékon fonnyasszuk meg a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, majd szórjuk meg a pirospaprikával és borssal valamint egy kevés sóval. A fűszeres pirított hagymát engedjük fel kevés vízzel és adjuk hozzá az áztatóvizétől leszűrt fekete szemű fehérbabhoz és a leöblített árpacsöngyhöz, majd keverjük jó össze. A cseréptálban a babos keveréket úgy helyezzük el, hogy a szarvassonkából vágott szeletek két réteg bab között helyezkedjenek el, a bab tetejére pedig ültessük rá a jól megmosott tojásokat. Végül öntsük fel annyi vízzel, ami legalább két ujjnyira ellepi az egészet. A lefedett cseréptálat helyezzük a 160 fokra előmelegített sütőbe és 3,5-4 órán keresztül pároljuk készre a sóletet. Forrón, rozskovásszal készült házikenyérrel adjuk asztalra. Borajánló: Barrique érlelésű tokaji furmintot, vagy szekszárdi chardonnay-t ajánlok hozzá fogyasztani.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 87058 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2018. január 28. ) |
Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu