"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Diós vargányakrém leves |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. december 23. | |
A dióbelet enyhén megpirítjuk száraz serpenyőben, majd félretesszük. A finomra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, amihez hozzá adjuk az előzőleg 4 dl langyos vízbe áztatott vargányát és annak levét. Egy-egy kávéskanál sóval és fehérborssal fűszerezzük, majd a húsleves és a bor hozzáadását követően kb. 10 percig forraljuk. Ezután a tűzről levéve felöntjük a levest a tejszínnel, beletesszük a pirított diót, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével homogén állagúra pépesítjük. Tálaláskor egy-egy kiskanál pestoval és néhány gerezd pirított dióval díszítjük. Borajánló: A gomba és a dió alapvetően földes ízvilága miatt egy vulkanikus eredetű száraz fehéret ajánlok hozzá mondjuk Somlóról, Badacsonyból, vagy Tokajból.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 109388 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. december 23. ) |
< Előző | Következő > |
---|