"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Aszaltszilvás clafoutis |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2015. november 22. | |
Az aszalt szilvákat néhány órára beáztatjuk a cognac-ba vagy jó minőségű borpárlatba. A piteformát vékonyan kikenjük a megolvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kb. 15 g liszttel, éppen csak annyira, hogy befedje a margarint. A tojásokat megmossuk, majd felütés után szétválasztjuk két külön keverőtálba fehérjére és sárgájára. A tojás sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot és a natúr joghurtot, majd fokozatosan hozzáadjuk a mandula lisztet is és egyneművé keverjük. A fehérjét robotgéppel vagy kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához óvatosan, nagy mozdulatokkal keverve hozzáadjuk a tojásfehérje keményre felvert habját. A kész masszát az előzőleg előkészített piteformába töltjük és egyenletesen elosztjuk rajta a cognac-ból kivett és lecsepegtetett aszaltszilvákat, majd a 180 °C fokra előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. 20 percig sütjük. A pite akkor lesz kész, ha a teteje már aranybarna, de a közepe még ragacsos. Az így elkészített süteményt szórjuk meg porcukorral és langyosan tálaljuk!
Borajánló:
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 71615 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. november 22. ) |
< Előző | Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu