"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Parfé kehely erdei gyümölcsökkel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2014. augusztus 22. | |
A jól behűtött tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, belekeverjük a vaníliás cukrot és pár perc alatt kemény habot készítünk belőle. Ezután hozzákeverünk még 4-5 evőkanálnyi kókuszlikőrt, majd kisebb kelyhekbe kanalazzuk az ízesített tejszínhabot és a fagyasztó szekrényben egy éjszakán át dermesztjük. Tálalás előtt egy serpenyőben 1 evőkanál mézet karamellizálunk, hozzáadjuk a zabpelyhet és összeforgatjuk, hogy mindenütt bevonja azt a méz, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a parfé tetején elosztjuk a friss gyümölcsszemeket és rákanalazunk a mézes-karamelles zabpehelyből.Borajánló: Friss, üde rozéborok és illatos pezsgőfélék illenek hozzá jól behűtve.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 69824 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. augusztus 22. ) |
< Előző | Következő > |
---|