"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Őzragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2013. május 21. | |
A megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon megpirítjuk a felhevített libazsíron egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átöntjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével. Sózzuk, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, majd lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára.
Ekkor hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott burgonyát, répát és gombát, majd ismét lefedve sütjük további fél órán keresztül. Ha a hús és a zöldségek már megpuhultak, ráreszeljük a szerecsendiót, hozzáadjuk a bort és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. Ezután további 20 percig sütjük fedő nélkül, majd friss fehérkenyérrel tálaljuk. Borajánló: Villányi portugiser-t, vagy egy könnyebb soproni kékfrankost ajánlok hozzá fogyasztani 2012-ből, kb. 16 fokra lehűtve.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 65669 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. június 01. ) |
< Előző | Következő > |
---|